SEGRE

MUNICIPIS COMUNICACIONS

Els veïns de la Vansa i Tuixent, sense internet a partir de dilluns vinent

Eurona, l’operadora que ofereix aquest servei, ha anunciat que deixarà de prestar-lo

Turistes consultant el mòbil en un establiment de la Vansa.

Turistes consultant el mòbil en un establiment de la Vansa.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de les valls de la Vansa i Fórnols i de Josa i Tuixent deixaran de tenir internet a partir de dilluns vinent, dia 19. L’empresa de telecomunicacions Eurona, proveïdora d’internet rural 4G (similar a la tecnologia sense fil WiMax) a les dos valls, ha enviat cartes certificades a tots els seus clients per comunicar-los que “el servei deixarà de ser operatiu” a partir d’aquesta data, “sent la factura de juliol l’última”. L’alcalde de la Vansa, Pep Camps, va denunciar ahir la situació i va assegurar que la mesura de l’empresa “afectarà més d’un centenar de famílies abonades de la vall i quedarem encara més incomunicats del que ja ho estem”.

El consell va desplegar a finals de la dècada passada una xarxa de telecomunicacions per a l’accés a internet en aquelles valls on cap operadora volia invertir. Eurona ha explotat durant anys la concessió oferint als veïns una internet rural a través de l’esmentada xarxa i segons, va assegurar Camps, a l’operadora no “li costa gens continuar oferint-nos internet, ja que fins i tot la llum de les torres la paguem els ajuntaments”.

En aquest sentit va considerar que “es tracta d’una estratègia per incrementar beneficis i vendre’ns internet a través de satèl·lit, una fórmula que ens incrementaria la factura dels 30 € que paguem ara fins als 80”, va denunciar.

La situació de les telecomunicacions en aquestes dos valls és precària en telefonia mòbil i fixa. Camps va dir que des de mitjans de juliol pateixen avaries constants en el servei de Telefónica. L’ajuntament ha presentat “fins a vuit reclamacions per incidències en les últimes setmanes i el servei ha estat tot aquest temps intermitent”, va detallar. Una gran part de la vall viu del turisme rural i aquesta situació provoca anul·lacions.

tracking