SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

La Generalitat revisa l'autorització ambiental de l'abocador de Riba-roja

A instàncies de la Confederació de l’Ebre

Imatge recent de les obres de l’abocador de Riba-roja.

Imatge recent de les obres de l’abocador de Riba-roja.ALMATRET NET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Territori revisa l’autorització ambiental que va atorgar el 2012 a l’abocador de Riba-roja, actualment en obres i a l’espera d’entrar en servei aquest mateix any. Així ho afirma el conseller, Damià Calvet, en resposta a una pregunta parlamentària del grup d’En Comú Podem (ECP). Calvet va precisar que es tracta d’una revisió anticipada, que es du a terme “partint de comunicacions de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE)” rebudes entre els mesos de març i abril. Fonts de la conselleria, per la seua part, van corroborar que aquest procés continua encara en curs.

Aquest procés de revisió suposa un altre front en el litigi per l’abocador, que ha xocat amb l’oposició dels municipis de Maials, Almatret i d’onze ajuntaments més de la Ribera d’Ebre. Ni Territori ni la CHE no van precisar ahir quins són els motius per revisar aquesta autorització. Tanmateix, Calvet va apuntar el març passat a canvis en la normativa estatal sobre aigües des que el projecte va rebre l’aprovació, fa set anys. El conseller ho va dir durant una visita al consell de la Ribera d’Ebre.

Edils contraris a l’abocador es van reunir ahir per abordar accions per impedir posar-lo en marxa

Fins ara, les revisions que ha dut a terme Territori no han qüestionat ni les llicències d’obres atorgades per l’ajuntament ni el compliment per part del promotor, la firma Lestaca, dels terminis per executar les obres de l’abocador.

Precisament, els contraris discrepen d’això últim i reclamen donar per caducada l’autorització. Alcaldes i alcaldesses de municipis que s’oposen a aquesta instal·lació es van reunir ahir al consell de la Ribera d’Ebre i van avaluar futures accions per provar d’impedir que l’abocador arribi a entrar en servei.

tracking