SEGRE

Mollerussa confia poder estrenar les instal·lacions del nou institut amb l'inici del curs escolar

En els pròxims dies s'instal·laran els mòduls que conformaran les aules i diferents espais del centre

La visita aquest dimarts a les obres del nou institut de Mollerussa.

Mollerussa confia poder estrenar les instal·lacions del nou institut amb l'inici del cursACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Mollerussa confia que les instal·lacions del nou institut de secundària de la localitat puguin entrar en servei el 12 de setembre, coincidint amb l'inici del curs escolar 2019-2020. Ja s'han enllestit els treballs de construcció de l'estructura i dels fonaments i, en els pròxims dies, s'instal·laran més d'una vintena de mòduls prefabricats que conformaran les aules i els diferents espais de l'institut. A principis de setembre està previst que s'acabi la urbanització del carrer d'accés al centre. Les noves instal·lacions acolliran una línia d'ESO i començaran a funcionar amb una vuitantena d'alumnes de primer i segon, i en els pròxims cursos s'ampliaran progressivament amb tercer i quart. Provisionalment, els alumnes van fer les classes de primer d'ESO el curs passat a les instal·lacions de l'antic Hotel de Cal Duch.

L'alcalde accidental de Mollerussa, Pere Garrofé, ha visitat aquest dimarts les obres del nou institut de secundària del municipi, ubicat al carrer Josep Tarradellas, darrera de l'escola bressol El Niu. Garrofé ha explicat que ja ha finalitzat la primera fase dels treballs, els quals han consistit en la construcció de l'estructura i dels fonaments del centre. L'actuació, adjudicada per un import de 226.077 euros (IVA inclòs), ha estat finançada al 50% entre l'Ajuntament i el departament d'Educació en virtut del conveni de col·laboració signat entre les dues administracions.

Aquest dimecres s'instal·laran la primera part dels mòduls prefabricats que funcionaran com a aules, i dilluns vinent està previst la resta. Tot i això, quedarà pendent encara la col·locació d'uns darrers mòduls, que serviran com accés al centre i com a espai per al professorat, actuació a càrrec del Departament d'Educació. L'alcalde accidental ha explicat que encara no tenen la confirmació de quan s'acabaran instal·lant aquests últims mòduls que permetran finalitzar la fase de muntatge del centre, tot i que inicialment estava programada pel dia 28.

El dia 2 de setembre està previst que es porti a terme l'asfaltatge del carrer d'accés, i la finalització dels treballs d'urbanització exterior del vial durant la setmana següent, obres que assumeix l'Ajuntament. Tot i que cal tenir en compte que aquestes actuacions requeriran que abans s'hagi acabat el muntatge dels mòduls que conformaran l'institut, segons ha assenyalat Garrofé.

Posteriorment, està prevista la construcció d'una pista de bàsquet als terrenys del darrera que configuraran el pati, la resta dels quals s'adequaran amb sauló, així com el tancament del recinte amb una tanca perimetral. La finalització del centre es durà a terme en pròximes fases, que s'allargaran fins el 2021. Entre les actuacions previstes hi ha la construcció d'una pista de futbol sala.

tracking