SEGRE

CARRETERES INCIDÈNCIES

Andorra seguirà tallant el trànsit un cop oberta la via afectada per l'allau

Les obres per assegurar el pendent de la muntanya obligaran a interrompre la circulació de forma intermitent || Noves retencions, tot i que menors, de fins a 4 quilòmetres

Els treballs per instal·lar el mur provisional avançaven ahir a bon ritme.

Els treballs per instal·lar el mur provisional avançaven ahir a bon ritme.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reobertura demà de la carretera general 1 d’Andorra en els dos sentits de la marxa no posarà fi a les restriccions de pas en aquesta via, parcialment tancada des del gran despreniment de roques que va patir dissabte passat. El Govern andorrà va afirmar ahir que, si bé complirà amb el termini previst per restablir la circulació, els treballs per assegurar el pendent de la muntanya obligaran a efectuar talls de trànsit intermitents. Ahir seguia el pas alternatiu de vehicles pesants pel carril més apartat de l’allau, mentre que els lleugers circulaven al voltant del centre comercial Punt de Trobada. Hi va haver retencions, encara que van ser menors que les de dilluns: van arribar a uns quatre quilòmetres, davant les de més de deu del dia anterior.

Fonts de l’Executiu del Principat van apuntar que, mentre durin els treballs per assegurar el pendent, hi haurà “petits despreniments” controlats per sanejar la zona, una cosa que “pot aixecar pols i dificultar la visió en alguns moments”. Per aquesta raó, es preveu que agents de policia siguin presents a la zona de forma permanent per “tallar el trànsit si és necessari i assistir els conductors”. Per la seua part, el centre comercial Punt de Trobada preveu reobrir les portes al públic entre demà dijous i dissabte. Gran part de la plantilla treballa encara en tasques de neteja de l’immoble després del despreniment.

Per la seua part, el ministre d’Ordenació Territorial, Jordi Torres, va explicar que la zona de l’allau de roques estava catalogada “de risc baix de despreniment”. Arran dels fets de dissabte, va reconèixer Torres que caldrà una revisió de la informació geològica. Fonts del Govern andorrà van indicar que des de les sis del matí de dissabte passat ha caigut de la muntanya “uns 30.000 metres cúbics de pedres i terra”.

En un altre ordre de coses, l’Executiu andorrà ha encarregat un informe per establir possibles responsabilitats del despreniment, en una zona excavada per a un centre comercial que no es va construir. Si el titular dels terrenys és responsable de l’allau, podria haver de pagar els treballs al pendent, segons va publicar el Diari d’Andorra.

tracking