SEGRE

Els afectats per l'incendi del juny mantenen el tall de la C-12 a Flix aquest diumenge

La vuitantena d'agricultors lleidatans que ha protagonitzat una marxa lenta fins a Barcelona no s'han pogut reunir ni amb la consellera Teresa Jordà ni amb cap director general d'Agricultura

La marxa lenta ha sortit de Torrefarrera i ha anat fins a Barcelona per l'A-2.

La marxa lenta ha sortit de Torrefarrera i ha anat fins a Barcelona per l'A-2.Magdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vuitantena de pagesos lleidatans afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre, que han protagonitzat aquest dimecres una marxa lenta per l'autovia A-2, ha anunciat un nou tall a la carretera C-12 a l'alçada de Flix per al proper diumenge, després que ni la consellera Teresa Jordà ni cap director general els rebés a la Conselleria. Per acabar la concentració i en senyal d’indignació, alguns dels agricultors han col·locat una olivera davant de la porta del departament. A més, durant la marxa també s’han sentit proclames demanant la dimissió de la consellera per part d’alguns dels agricultors afectats per l’incendi, que han considerat insuficients les mesures de suport aprovades per la conselleria i han demanat que se’ls concedeixin ajuts directes a fons perdut.

El de diumenge serà ja el quart tall de la carretera C-12 després dels incendis del juny. El president del sindicat d'agricultors Asaja Lleida, Pere Roqué, que ha actuat de portaveu dels assistents ha explicat a més que seguiran amb els talls "fins que la gent percebi les ajudes que van prometre". A més, Roqué també ha animat a tot el col·lectiu de pagesos a sumar-se a la protesta. "Estem molt desil·lusionats i emprenyats i per això convidem no només als afectats pels incendis sinó a tota la pagesia en general perquè es vegi que realment la població rural estem cansats que se'ns enganyi", ha manifestat.

Roqué ha demanat que es concedeixi als pagesos afectats ajuts directes i ha considerat "no apropiats" els crèdits tous aprovats fa 15 dies per part de la conselleria. "Hem vingut aquí per dir a la consellera que no anem en contra seva, sinó que volem donar-li suport perquè el govern s'adoni que hi ha d'haver ajuts directes sí o sí abans que s'acabi el mes", ha explicat Roqué, que també ha protestat pel fet que totes les ajudes directes vagin destinades a la neteja de boscos.

També ha participat en la marxa Òscar Acero, l'alcalde del municipi de Bovera, un dels més afectats per l'incendi, que ha qualificat l'ambient entre els pagesos del municipi com a "molt crispat". "Tenim moltes factures pendents de l'incendi i els proveïdors volen cobrar, el primer dia ens van dir que no ens preocupessim que tindríem ajudes directes i al cap de dos mesos veiem com no tenim res", ha explicat Acero. En el mateix sentit que Roqué, l'alcalde del municipi de Les Garrigues ha qualificat d'"absurds" els crèdits aprovats pel govern per la impossibilitat de retornar-los si no hi ha producció per culpa de l'incendi.

Agricultors i ramaders, a Torrefarrera abans de començar la marxa lenta.

Agricultors i ramaders, a Torrefarrera abans de començar la marxa lenta.Magdalena Altisent

La marxa lenta la tanca una vehicle amb un remolc que transporta una olivera cremada en l'incendi amb diverses creus negres penjades.

La marxa lenta la tanca una vehicle amb un remolc que transporta una olivera cremada en l'incendi amb diverses creus negres penjades.ACN

tracking