SEGRE

TURISME EQUIPAMENTS

Dormint amb llops

El Conselh projecta dotar el parc de fauna d’Aran Park d’habitacles des dels quals observar els animals de nit i pernoctar-hi || En el marc d’una ampliació del recinte de gairebé 5 hectàrees

Una habitació a França on observar els llops, una cosa que vol incorporar Aran Park.

Una habitació a França on observar els llops, una cosa que vol incorporar Aran Park.PARC ANIMALIER DES PYRENÉES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Passar la nit al costat d’óssos i llops en un habitacle on observar-los de prop sense que ells et vegin i en el qual pernoctar. Aquesta és la nova experiència que el Conselh Generau vol oferir als visitants del centre de visualització de fauna d’Aran Park, a Bossòst. És una iniciativa sense precedents a Catalunya i a l’Estat, que forma part d’un projecte per ampliar el recinte en prop de cinc hectàrees. L’administració aranesa negocia la compra d’aquests terrenys mentre tramita el pla urbanístic per fer possible l’ampliació.

Els primers documents del projecte plantegen quatre espais per a l’“observació nocturna” d’animals, distribuïts entre els recintes dels óssos, els llops i els cérvols. Apunta també a diferents tipus de construccions, que van des d’habitacles soterrats fins a cabanes sobre els arbres.

Als recintes dels óssos, llops i cérvols, des d’habitacles soterrats fins a cabanes en arbres

El Conselh Generau, propietari d’Aran Park, tramita el projecte a petició del concessionari que explota aquest centre de fauna. Aquest va proposar anys enrere “importar” a la Val una iniciativa del Parc Animalier des Pyrenées, a la localitat nord-catalana d’Argelers (vegeu les claus). La proposta va començar a gestar-se durant el mandat anterior, sota el govern de CDA, i correspondrà al nou Executiu d’UA dur-la a terme. El responsable de l’àrea d’Urbanisme del Conselh i alcalde de Bossòst, Amador Marqués, va explicar que hauran d’obtenir el vistiplau de la comissió d’Urbanisme per a un ús nou i inèdit dels terrenys: passar la nit a prop de fauna salvatge.

“Serà restrictiu, no estem plantejant instal·lar un hotel, sinó oferir la possibilitat d’observar els animals de nit”, va precisar Marqués. La memòria ambiental del pla urbanístic, per la seua part, assenyala que aquests observatoris permetran “observar i conèixer les espècies i el seu hàbitat, també en el seu context nocturn”, i que això fa necessari “habilitar espais per a la pernoctació dels usuaris”.

L’ampliació, prevista en terrenys annexos al parc, permetrà al centre de fauna passar de les 13,1 hectàrees actuals a 17,9. Això farà possible reorganitzar l’espai interior, establir recorreguts més llargs per als visitants i donar cabuda a altres espècies autòctones de la Val.

tracking