SEGRE

ESGLÉSIES RELLEU

Nous mossens en 7 pobles al marxar el capellà investigat per abusos

Luis Noguero i Joan Maria Inglés, nomenats nous rectors || Agafen el relleu a Belianes, Nalec, Arbeca, Rocafort de Vallbona, els Omellons, Maldà i el Vilet

Imatge d’arxiu del rector Josep Maria Font, que va renunciar al transcendir que va ser investigat.

Imatge d’arxiu del rector Josep Maria Font, que va renunciar al transcendir que va ser investigat.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arquebisbat de Tarragona ha nomenat Luis Noguero i Joan Maria Inglés nous sacerdots de les parròquies de Belianes, Nalec, Arbeca, Rocafort de Vallbona, els Omellons, Maldà i el Vilet després que el mossèn que s’encarregava d’oficiar missa en aquestes esglésies, Josep Maria Font, renunciés al càrrec al febrer al confirmar-se que va ser investigat pel Vaticà per un presumpte cas d’abús a menors. D’aquesta manera, Noguero i Inglés compartiran el sacerdoci en aquestes set parròquies de les Garrigues i l’Urgell, a banda de les de Ciutadilla, Guimerà, Vallfogona de Riucorb i l’Espluga Calba.

D’altra banda, Borja Martín, que en els últims anys ja s’encarregava de les parròquies de l’Albi, Cervià i el Vilosell, entre d’altres, passarà a assumir també Vinaixa i Fulleda. Segons va informar l’arquebisbat de Tarragona, els nous càrrecs podran fer-se efectius des de les properes setmanes fins a l’octubre, mes en què tots els rectors hauran d’haver pres possessió de les esglésies que se’ls han encomanat.

El canvi es podrà fer efectiu en les properes setmanes, segons l’arquebisbat de Tarragona

Josep Maria Font va presentar el 6 de febrer passat la petició a l’arquebisbat de Tarragona de ser rellevat del càrrec de les vuit parròquies que tenia assignades després que transcendís que havia estat investigat el 2015 pel Vaticà per un presumpte cas de pederàstia i que ja fos apartat durant dos anys. L’escola de Cabra del Camp (Alt Camp) ja va demanar al departament d’Educació l’expulsió del rector fa vuit anys (aleshores hi impartia classes de l’assignatura de religió) al “ser massa afectuós amb els nens”. Segons va dir llavors la directora del centre, algunes famílies van expressar certa preocupació i desconfiança davant del comportament extremament afectuós que mostrava Font amb algunes alumnes.

En aquest sentit, Educació va reconèixer que va rebre la carta de Cabra del Camp amb indicis de pederàstia però no ho va comunicar als Mossos.

Després de destapar-se el cas i un altre a Constantí, el ja jubilat arquebisbe de Tarragona, el lleidatà Jaume Pujol, també demanava disculpes a totes les persones que hagués pogut ofendre o decebre aquesta investigació del Vaticà per presumptes abusos.

tracking