SEGRE

RAMADERIA PURINS

Campanya a favor de Nova Tracjusa davant la mobilització ecologista

Els promotors també organitzen conferències i preparen visites a la planta

Reunió informativa dels promotors de Nova Tracjusa dimarts passat a Juneda.

Reunió informativa dels promotors de Nova Tracjusa dimarts passat a Juneda.GAP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els promotors de Nova Tracjusa han posat en marxa una campanya per defensar el projecte, que passa per obtenir gas procedent de residus i utilitzar-lo com a combustible per assecar purins a l’actual planta de Juneda. La cooperativa GAP, que engloba més d’un centenar de ramaders de les Garrigues, ha organitzat aquesta setmana la primera d’una sèrie de conferències per exposar al públic la iniciativa, i preparen també visites guiades al complex de tractament. Aquests actes arriben en el moment àlgid de la mobilització que impulsa la plataforma contrària al projecte, liderada per l’associació ecologista Ipcena.

La pugna entre favorables i contraris a Nova Tracjusa per obtenir el favor de l’opinió pública arriba quan la Generalitat ha de decidir si atorga a aquest projecte l’autorització ambiental definitiva. La proposta de resolució favorable que el Govern va emetre el mes de juny passat ha rebut més de dos mil al·legacions en contra. Així mateix, els consells comarcals de les Garrigues i l’Urgell han reclamat al departament de Territori que arxivi l’expedient. La conselleria, per la seua part, va recalcar setmanes enrere que només el promotor pot retirar el projecte i que la llei obliga a tramitar-lo.

Tant la cooperativa com la plataforma contrària han fet públics durant les últimes setmanes articles en mitjans de comunicació i xarxes socials per exposar els respectius arguments. Els primers defensen que és un procediment segur i net per tractar purins de forma econòmicament sostenible. Els segons consideren que es tracta d’un procés d’incineració de residus i temen emissions nocives per a la salut humana.

Reunió informativa dels promotors de Nova Tracjusa dimarts passat a Juneda.

Reunió informativa dels promotors de Nova Tracjusa dimarts passat a Juneda.GAP

tracking