SEGRE

ANIMALS ABANDÓ

Denuncien el consistori de Sant Ramon per abandonar un gos

La protectora de Tàrrega diu que l’ajuntament va deixar el gos lligat al costat de les instal·lacions || El tinent d’alcalde diu que ho va fer algú aliè al consistori

Imatge del gos abandonat, Noa, ahir a la protectora de Tàrrega.

Imatge del gos abandonat, Noa, ahir a la protectora de Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Societat Protectora d’Animals de Tàrrega ha anunciat la interposició d’una denúncia contra l’ajuntament de Sant Ramon perquè va deixar lligat a les portes de les seues instal·lacions un gos que va aparèixer abandonat en aquest municipi de la Segarra. Mireia Segarra, voluntària i portaveu de la protectora, es va mostrar “indignada” per aquest abandó que “ve d’un organisme oficial com és un ajuntament, que representa un poble”.

Segarra va explicar que “dimecres ens vam trobar l’animal lligat a la porta de la protectora” i va dir que uns dies enrere una veïna de Sant Ramon s’havia posat en contacte amb ells perquè hi havia un gos abandonat al poble.

Els Agents Rurals van anar ahir a la protectora de Tàrrega per aixecar acta dels fets

Després d’haver trucat als Agents Rurals, van anar a l’ajuntament i els van dir que es farien càrrec de l’animal. Segons va explicar Segarra, aquest “dimecres, els Agents Rurals van tornar al consistori per recuperar una corretja i un collar que els havien deixat per al gos i a l’ajuntament els van confirmar que l’animal havia ingressat a la protectora de Tàrrega. Els Rurals van contactar amb nosaltres per comprovar-ho i els vam explicar que l’havíem trobat lligat a la porta”.

Per la seua part, el primer tinent d’alcalde de Sant Ramon, Josep Maria Ribera, va explicar que en un primer moment es van fer càrrec de l’animal, “en la mesura de les nostres possibilitats, el teníem al magatzem municipal, malgrat que no és un gos del municipi, sinó que va arribar de fora, i per a sorpresa nostra algú aliè a l’ajuntament [va precisar que moltes persones tenen accés al magatzem] el va deure agafar i, segurament pensant que era el millor per al gos, el va portar a la protectora”.

Ribera desconeixia ahir qui havia dit als Rurals que el gos havia ingressat a la protectora i va afirmar que l’ajuntament es farà càrrec de totes les despeses perquè va reconèixer que “ara era responsabilitat nostra”.

Val a destacar que els voluntaris són imprescindibles per mantenir en condicions aquestes instal·lacions. La llei catalana de protecció d’animals del 2003 estableix que és competència dels ajuntaments fer-se càrrec dels animals abandonats, per a la qual cosa poden comptar amb convenis amb altres municipis o entitats.

Col·lapse a les protectores tot i que creixen les adopcions La Societat Protectora d’Animals de Tàrrega va donar en adopció durant els cinc primers mesos del 2019 38 gossos, xifra que des de l’entitat van valorar com a “molt positiva”. Malgrat tot, a la protectora encara viuen uns vuitanta gossos als quals s’han d’afegir una quinzena que es troben en acollida amb famílies, “gairebé un centenar, que és molt, però també hem de reconèixer que hem millorat bastant en població”, va dir Segarra. En general, totes les protectores de la província de Lleida estan col·lapsades amb desenes d’animals.

tracking