SEGRE

ADMINISTRACIÓ LOCAL

Municipis de Lleida firmen convenis amb la Diputació de Girona perquè els assessorin

Ajuntaments lleidatans se sumen a un servei de l’ens provincial per millorar el control dels comptes || Consistoris esperen programes de la Diputació de Tarragona per a tràmits via internet

Imatge recent de la seu de la Diputació de Lleida.

Imatge recent de la seu de la Diputació de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Girona ha començat a firmar convenis per prestar assessorament a ajuntaments lleidatans. Es tracta d’un servei gratuït, pensat inicialment per als consistoris gironins, que té com a finalitat millorar la fiscalització i el control intern dels comptes municipals. Almenys dos alcaldes lleidatans s’han afegit a aquesta iniciativa des de mitjans del mes de juliol passat i altres podrien fer-ho durant les pròximes setmanes. Així mateix, altres poblacions de Lleida busquen a la Diputació de Tarragona solucions per avançar en l’administració electrònica i facilitar als veïns tràmits i accés a informació municipal a través d’internet.

El Palau d’Anglesola i els Alamús ja han fet públics els respectius convenis de col·laboració amb la Diputació de Girona. En aquests documents, l’ens provincial assenyala que incloure aquestes poblacions al seu servei d’assistència suposa “una significativa economia dels recursos” per a aquestes. En virtut d’aquests acords, els consistoris reben inventaris que detallen quines són les actuacions que han de sotmetre a fiscalització; fitxes que descriuen els requisits bàsics per fer-ho; i models per elaborar informes sobre el control dels comptes. Tot plegat, amb l’objectiu d’ajustar-se al decret estatal que, el 2017, va endurir el control dels comptes dels ens locals.

L’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Balcells, va explicar que aquest acord obre també la porta a fer consultes sobre temes de fiscalització interna als tècnics de la Diputació gironina. Va afegir que, després d’aquest conveni, temptejaran també la possibilitat de sol·licitar a la Diputació de Girona aplicacions informàtiques que posa a disposició d’ajuntaments per implantar tràmits municipals a través d’internet.

Val a destacar que la Diputació de Lleida també les ofereix, malgrat que alcaldes consultats per aquest diari les van qualificar d’antiquades. Així doncs, alguns consistoris han preferit comprar programes dissenyats i comercialitzats per empreses privades.

Bon exemple d’això és el consistori de Bell-lloc, distingit l’any passat per la transparència de la pàgina web. Aquesta fa servir aplicacions informàtiques desenvolupades per una empresa privada i no les de la Diputació lleidatana. Val a assenyalar que l’ens provincial va fer a finals de l’any passat els primers passos per implantar entre els ajuntaments de Lleida la plataforma informàtica Actio, desenvolupada per la Diputació de Tarragona per facilitar els tràmits locals a través d’internet.

tracking