SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Obrador comú a Bellaguarda per a sis pobles de les Garrigues

On podran desenvolupar derivats de productes de proximitat propis de la zona

Imatge d’arxiu de la sala polivalent de Bellaguarda.

Imatge d’arxiu de la sala polivalent de Bellaguarda.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Bellaguarda ha aprovat el projecte per habilitar a la planta baixa de la sala polivalent un obrador agroalimentari comunitari en el qual emprenedors d’aquesta localitat i de Granyena, el Soleràs, els Torms, Juncosa, el Cogul i la Granadella podran desenvolupar iniciatives relacionades amb productes de proximitat. Segons l’alcalde de Bellaguarda, Jaume Masip, “si algú vol experimentar elaborant melmelades, productes derivats de l’oliva o l’ametlla, per exemple, podrà comptar amb un espai on fer-ho”. La iniciativa compta amb el suport dels consistoris d’aquestes poblacions de les Garrigues Altes. “De fet, ja hem tingut algunes reunions per donar forma al projecte”, va indicar Masip.

Deixar enllestides les instal·lacions on s’ubicarà l’obrador representarà una inversió de 108.900 euros, per a la qual es compta amb ajuts de la Unió Europea i també estan previstes reunions amb la Diputació de Lleida per sol·licitar subvencions, va explicar Masip.

El taller donarà servei a aquest poble, els Torms, el Soleràs, Granyena, el Cogul, Juncosa i la Granadella

La intenció és que aquest projecte estigui licitat abans de finals de novembre i que l’obrador estigui acabat de cara a mitjans del 2020, una condició per comptar amb els ajuts dels fons europeus. Una vegada s’hagi construït el taller per al desenvolupament de productes de proximitat d’aquesta zona de la comarca, s’habilitaran horaris, ja que es tracta d’un punt compartit, per la qual cosa s’haurà d’estipular els dies en què els emprenedors puguin utilitzar l’obrador de manera que s’hi pugui adaptar tothom que opti a ocupar-lo.

D’aquesta manera, els municipis implicats, amb la col·laboració del consell comarcal de les Garrigues, volen donar suport a totes les persones que veuen en la transformació d’aliments propis de la zona per a la promoció una manera de generar riquesa i desenvolupar la comarca, alhora que representa un trampolí per posar en marxa noves empreses. És per aquesta raó que els ajuntaments confien a comptar amb el suport de la nova Diputació.

L’ajuntament de Bellaguarda ha tret a informació pública la iniciativa perquè en un període de trenta dies puguin presentar-s’hi al·legacions.

tracking