SEGRE

REIVINDICACIONS POLÈMICA

Quart diumenge de talls a la C-12 pels afectats del foc de la Ribera d'Ebre

Convocat des de les 18.30 fins a les 20.15

Imatge del tall de diumenge passat a la carretera C-12 a l’entrada de Flix.

Imatge del tall de diumenge passat a la carretera C-12 a l’entrada de Flix.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per quart diumenge consecutiu els afectats pel gran incendi de la Ribera d’Ebre tallaran la carretera C-12 a l’entrada de Flix per exigir al departament d’Agricultura ajuts directes a fons perdut. En aquest sentit, el president de l’Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja) de Lleida, Pere Roqué, va assegurar que durant la jornada d’avui s’hi esperen més participants ja que “cada dia s’estan sumant més persones a la nostra causa, fins i tot agricultors que no es van veure afectats pel foc que consideren que el que estem vivint és totalment injust”. Aquesta vegada el tall no tindrà lloc a les 18.00 hores com els tres anteriors sinó que començarà a les 18.45 i s’allargarà fins a les 20.15 hores, coincidint amb les hores de més afluència de trànsit. Així mateix, els organitzadors tenen demanat el permís per repetir-lo diumenge vinent dia 25.

Respecte als últims tuits publicats per la consellera Teresa Jordà, en els quals mostra total suport a les reivindicacions dels productors de raïm i amb els quals es reunirà dijous de la setmana que ve, Roqué va afirmar que “des d’Agricultura ens estan menyspreant”.

Les donacions solidàries per recuperar les finques després del foc superen els 90.000 euros

En aquest sentit va explicar que fins i tot s’està plantejant la idea dirigir les reivindicacions al ministeri espanyol.

D’una altra banda, encara que les ajudes institucionals sembla que no són suficients per a alguns sectors, la solidaritat respecte als afectats va augmentant cada vegada més.

Des de la plataforma Rebrotem, que es va impulsar després del gran incendi per recaptar fons per als perjudicats pel foc, ja han recollit més de 90.000 euros amb la campanya de donacions per internet en què han col·laborat més de 1.400 participants.

tracking