SEGRE

Carles Isús torna a ser president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà

Prospera la moció de censura d'ERC a Junts amb el suport de Llorenç Sánchez i l'abstenció dels dos consellers de Som Poble

Un moment del ple extraordinari del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Un moment del ple extraordinari del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.R.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Isús torna a ser el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà després que aquest dilluns al migdia hagi prosperat la moció de censura impulsada per ERC contra el govern comarcal de JxCat, que presidia l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich.

Els republicans han guanyat la moció amb l'abstenció dels dos regidors de Som Poble i el suport dels dos díscols postconvergents: Carles Isús, que havia presidit el consell durant l’anterior mandat per CiU i que era el candidat proposat per ERC, i Llorenç Sánchez, alcalde de Vall de Cardós per Junts però que el 20 de juliol passat va anunciar en un ple que deixava el grup i passava a ser conseller no adscrit.

Així, ERC més els dos consellers que han deixat Junts (Isús i Sánchez) han sumat 11 dels 19 escons del ple.

El president sortint i alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha assegurat que aquest dilluns, amb l'aprovació de la moció de censura en contra seua, "s'ha escrit la pitjor pàgina de la història política del Pallars Sobirà". També ha afirmat que "és un dia trist" i que es tracta d'una mesura "injusta i innecessària" perquè, ha afegit, no han passat "ni cent dies per poder avaluar l'acció de govern". A més, ha etzibat que el seu successor en el càrrec, Carles Isús, i un altre dels representants que tenia Junts per Catalunya (JxCat) a l'ens són "trànsfugues" per haver abandonat el grup i haver protagonitzat un "assalt al poder" per, ha conclòs, "governar a qualsevol preu" i amb la "complicitat" de la coalició de Fem Municipi-ERC, la qual ha presentat el text per convertir novament Isús en president.

Per la seua banda, el nou president del Sobirà ha criticat que l'anterior equip de govern no hagi "respectat" el projecte de comarca iniciat en l'anterior mandat. Per aquest motiu, ha continuat, no es considera "trànsfuga" i ha defensat la seva decisió de marxar del grup de JxCat pel "desacord" que tenia amb la gestió que s'estava fent de l'ens, constituït el 9 de juliol passat. Isús també ha proposat que el consell d'alcaldes sigui el marc per decidir quines són les demandes que s'han de traslladar al Govern en benefici d'aquest territori, deixant al marge, ha dit, els partits polítics que cadascun d'aquests càrrecs electes representen. Finalment, ha posat la sanitat, les comunicacions i la racionalització de les normatives existents com alguns dels eixos del seu programa.

Mentre, els dos consellers de Som Poble s'han abstingut a la votació de la moció de censura perquè no volen entrar en cap "guerra de partits", segons ha explicat el seu portaveu, Raimon Monterde. A més, el també alcalde de Sort ha lamentat que, com a conseqüència de tot plegat, JxCat hagi trencat el pacte d'estabilitat que tenien a l'ajuntament, pel qual la seva formació governava en minoria. Tot i això, Monterde ha afirmat que es continuaran "buscant consensos" per tirar endavant els projectes necessaris pel municipi.

Finalment, el portaveu de la coalició Fem Municipi-ERC al Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Josep Queró, ha desitjat "tots els èxits" al nou president de l'ens i ha explicat que el seu grup va decidir presentar una moció de censura perquè l'equip de govern que hi havia a la corporació "era inexistent" al no comptar, ha assegurat, amb prou suports per tirar endavant un projecte polític per a la comarca.

tracking