SEGRE

PATRIMONI OBRES

Tancada l'església del Palau d'Anglesola al caure part d'un sostre interiorç

Buscaran una ubicació alternativa per als actes litúrgics mentre es planteja la reforma

L’entrada al temple està apuntalada i els danys són al cor.

L’entrada al temple està apuntalada i els danys són al cor.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’església de Sant Joan Baptista del Palau d’Anglesola s’ha vist obligada a tancar arran de despreniments a l’interior. En concret, parts del fals sostre ubicat sobre el cor han començat a caure. Els fets es van produir mentre el temple estava tancat i ha estat aquest cap de setmana quan la parròquia, preparant-se per a la missa de diumenge, va descobrir els desperfectes, que han omplert de pols tota l’església. Per qüestions de seguretat, es va decidir cancel·lar les misses del cap de setmana. També s’ha portat a terme una primera actuació preventiva per apuntalar el cor, ubicat sobre l’accés a l’església.

Després de l’incident, la parròquia, en col·laboració dels veïns, consistori i el bisbat de Solsona, valorarà els danys i buscarà ajuts per poder sufragar aquesta reparació. El temple ja va reparar fa diversos anys tota la teulada d’aquest edifici, una obra que es va dur a terme gràcies a l’aportació que van fer veïns d’aquest municipi del Pla d’Urgell.

Veïns i parròquia ja van realitzar anys enrere una col·lecta per reparar el sostre del temple

En aquests moments també estava en projecte la restauració de la façana del temple, d’estil neoclàssic i que data del 1802. Així mateix, es buscarà una ubicació provisional per celebrar de moment les misses i actes litúrgics.

La del Palau d’Anglesola és la sisena església que ha de tancar a Lleida per problemes estructurals als edificis després de la d’Alpicat (que ho va fer el 17 de febrer després dels oficis de diumenge), amb les d’Algerri, Rosselló, la Granja d’Escarp i Almenar. La d’Almacelles també s’ha de restaurar en breu però no ha calgut tancar-la al culte.

tracking