SEGRE

MUNICIPIS PROVEÏMENT

Argolell, a les Valls de Valira, habilita una presa d'aigua per evitar cisternes

Un dels pous amb què comptava no era apte per al consum i un altre va deixar de brollar

Una vista d’Argolell, que a l’estiu triplica població.

Una vista d’Argolell, que a l’estiu triplica població.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del nucli d’Argolell, al municipi de les Valls de Valira, no hauran de recórrer més a les cisternes d’aigua potable per poder-se proveir durant els mesos d’estiu. L’ajuntament ha tret a licitació la construcció d’una nova captació d’aigua, que entrarà en funcionament abans que acabi l’any i que solucionarà els problemes de proveïment que pateix la població des de fa anys.

No obstant, malgrat que aquest estiu encara no hi han hagut de recórrer, no descarten haver de fer-ho abans que acabin els mesos de calor. El nucli té 25 habitatges, alguns dels quals estan sent rehabilitats o són de nova construcció, amb una població fixa de poc més de 20 veïns però que es veu multiplicada per tres durant els mesos estivals.

També hi ha dos allotjaments rurals i algunes granges d’animals. Durant els últims anys, el consistori ha arribat a construir fins a dos pous nous d’aigua però segons va explicar ahir l’alcalde, Ricard Mateu, han estat inversions “que no han servit de res”.

L’aigua que brolla d’un no és apta per al consum humà al tenir un alt contingut en ferro “i tampoc és viable el seu tractament”. L’altre va poder ser utilitzat poc temps, ja que el moviment del terreny de la zona va provocar que deixés de donar aigua.

Els veïns es proveeixen de la captació superficial de l’antiga Font de la Llosa, que ara projecten millorar i completar, a part de construir també una nova conducció de les aigües fins al dipòsit, de 120 metres cúbics.

D’altra banda, el pressupost de la licitació és de 76.728 euros i el consistori sufragarà l’obra amb subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua, de la Diputació i fons de les arques municipals.

tracking