SEGRE

TRENS INCIDÈNCIA

Sense circular 4 trens de la línia de Manresa al no haver-hi maquinistes

Renfe habilita un servei alternatiu per carretera entre Lleida i Calaf amb retards d’entre 20 minuts i més d’una hora || La incidència afecta 110 passatgers

Alguns dels passatgers afectats a l’estació de Tàrrega a punt de pujar a un autobús.

Alguns dels passatgers afectats a l’estació de Tàrrega a punt de pujar a un autobús.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La línia de tren de Manresa (R12) va registrar ahir una altra de les seues ja habituals incidències encara que, en aquesta ocasió, no va tenir res a veure amb una avaria tècnica. L’absència d’un maquinista, que es va absentar de la feina perquè el van avisar que un familiar tenia una greu malaltia, va obligar a suspendre quatre trens entre Lleida i Calaf i a habilitar un servei alternatiu per carretera. La incidència va afectar un total de 110 passatgers, mentre que desenes de persones es van buscar un altre mitjà de transport i van abandonar les estacions abans que arribessin els autobusos, ja que circulaven amb retard. Des de Renfe van explicar que va ser una incidència “puntual” i que al no disposar d’un maquinista de reserva van oferir servei alternatiu per carretera “a fi de minimitzar l’afectació als passatgers”.

Els combois afectats van ser els que havien de sortir de Lleida a les 16.07 i a les 19.57 hores amb arribada prevista a l’Hospitalet a les 19.34 i a les 23.33 hores, respectivament; i també els que havien de sortir des de l’Hospitalet a les 15:11 i a les 19.01 hores amb arribada prevista a Lleida a les 18.40 i a les 22.30 hores, respectivament.

Renfe va habilitar dos autobusos per cada un dels trens afectats, un dels quals amb parada a les capitals de comarca i a les localitats més grans com Mollerussa, Bellpuig, Tàrrega i Cervera, mentre que l’altre passava per totes les parades del tren. El primer va registrar retards d’uns 20 minuts i el segon, d’entre 30 minuts i més d’una hora. La majoria dels passatgers es van prendre la incidència amb paciència perquè van reconèixer que es tractava d’un cas de força major, encara que van lamentar que en aquesta línia les incidències són constants i la informació és escassa. Així mateix, l’autobús de substitució del tren que va sortir a les 16.07 hores de Lleida i que parava sols a les capitals, va deixar tirats a Tàrrega els passatgers que l’esperaven, a causa que va estacionar a la part posterior de l’estació i els viatgers no el van veure. Els afectats, enfadats a l’assabentar-se’n, van buscar un altre mitjà de transport. D’altra banda, un camió va arrancar ahir al migdia una de les barreres del pas a nivell del carrer Sant Pelegrí de Tàrrega.

tracking