SEGRE

TURISME EQUIPAMENTS

L'Estany d'Ivars d'Urgell tindrà una sala per a actes culturals i gastronòmics a Cal Sinén

El Consorci buscarà ajuts per un valor de 207.000 euros per seguir amb les obres

La visita a la primera planta de Cal Sinén.

La visita a la primera planta de Cal Sinén.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cal Sinén a l’Estany d’Ivars d’Urgell i Vila-sana podrà acollir jornades culturals o activitats gastronòmiques. Així ho va confirmar ahir el president del consell comarcal, Rafel Panadés, que va visitar les últimes obres que s’han dut a terme a la primera planta de l’edifici, acompanyat de l’alcalde de Vila-sana, Joan Sangrà, i el primer edil accidental d’Ivars, Bernat Ramon, juntament amb l’arquitecte dels serveis tècnics del consell, Jordi Capell.

Aquest espai s’ha habilitat a través d’una subvenció de la Diputació de Lleida de 60.914 euros. Ara, l’objectiu és poder equipar-lo al complet a fi de fer-lo atractiu i còmode per al visitant, amb un espai per a concerts de petit format o una zona de tast de productes, que podrien anar a càrrec de restaurants de la zona. Es tracta d’una fase el projecte de la qual està pressupostat en 74.781,57 euros. També està prevista una altra fase que dotarà l’edifici d’un ascensor i una xarxa permanent elèctrica, el cost de la qual arriba als 132.996 euros. Panadés va afirmar que el Consorci haurà de buscar els ajuts pertinents per portar a terme aquestes dos fases, que sumen uns 207.000 euros aproximadament. No serà fins al setembre que es decidiran els terminis, una vegada es faci la reunió del Consorci de l’Estany, la primera presidida pel nou president de l’entitat comarcal.

El Consorci va adquirir el 2006 la masia de Cal Sinén per restaurar-la i convertir-la en un Centre d’Interpretació. Construïda el 1910, va tenir, entre diverses funcions, el servei de fonda fins a la dessecació de l’antic estany el 1951 i en l’actualitat és el punt d’informació de referència del medi natural.

L’adequació d’aquesta planta coincideix amb el desè aniversari del procés d’ompliment de l’estany, celebrat al març.

tracking