SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Una jove de la Granja d'Escarp mor ofegada al rescatar la seua germana

La tragèdia va ocórrer la setmana passada al Marroc, d’on la família de la víctima és originària || Un nen va morir aquest estiu a les piscines de la localitat

Les piscines de la Granja van tancar al juny per la mort d’un nen.

Les piscines de la Granja van tancar al juny per la mort d’un nen.XAVI BOSCH

Creat:

Actualitzat:

Una jove de la Granja d’Escarp va morir ofegada a mitjans de la setmana passada quan intentava rescatar la seua germana al mar al Marroc, d’on la família és originària i es trobava de vacances. La tragèdia es va produir dimecres passat. L’alcalde de la Granja d’Escarp, Manel Solé, va explicar a SEGRE que “pel que sembla, i pel que hem pogut esbrinar fins al moment, la filla petita s’estava ofegant al mar i dos de les seues germanes van acudir a salvar-la; una d’elles va poder rescatar-la però l’altra, la més gran, que té uns 19 anys, va acabar ofegant-se”. L’alcalde ha intentat posar-se en contacte de forma inútil amb la família, formada per un matrimoni amb quatre filles i un fill, per oferir-los ajuda. “Fa molts anys que viuen a la Granja i la jove que ha mort estudiava actualment per ser auxiliar d’Infermeria”, va explicar Manel Solé.

La notícia de la mort ha causat una enorme commoció entre els veïns de la Granja d’Escarp. “És la segona tragèdia d’aquest tipus que vivim durant aquest estiu”, va recordar l’alcalde. El passat dia 17 de juny un nen de 14 anys va morir a l’hospital hores després d’haver-se ofegat a les piscines de la localitat. La socorrista va poder treure amb vida el menor de l’aigua mentre el responsable del bar acudia al CAP a la recerca d’un desfibril·lador per poder reanimar la víctima. La ràpida actuació dels dos va ajudar els serveis d’emergències, que van atendre l’adolescent al lloc dels fets i van seguir amb les tasques de reanimació fins que va ser traslladat en un helicòpter medicalitzat a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on va morir hores després. L’ajuntament va decretar tres dies de dol, va tancar les piscines, va fer dos minuts de silenci i va oferir suport a la família.

Manel Solé va dir ahir que “la voluntat de l’ajuntament és comunicar-nos amb la família per transmetre’ls el nostre suport i oferir-los la nostra ajuda”.

Socorristes han salvat la vida a tres menors aquest estiu a Lleida Els socorristes han salvat la vida a tres nens aquest estiu a les piscines de la comarques de Lleida. Dos dels casos s’han produït a Mollerussa. El primer es va registrar el dia 2 de juliol al Club Tennis Mollerussa quan una socorrista va poder treure de l’aigua un nen de 6 anys que estava inconscient i li va practicar la reanimació cardiopulmonar. Tres setmanes després, el dia 24 de juliol, els socorristes també van salvar una nena de 6 anys que s’estava ofegant a les piscines municipals de la capital del Pla d’Urgell. D’altra banda, l’11 de juliol, un dels socorristes de la piscina municipal d’Alcarràs va evitar que morís ofegat un nen de vuit anys. Quatre menors d’edat han mort ofegats en diferents espais aquàtics en els últims cinc anys a les comarques de Lleida.

tracking