SEGRE

LOCAL RELIGIÓ

De discoteca a església a Tremp

L’antiga Xino Xano és ara la seu d’una comunitat evangelista || Un nou ús després d’algunes iniciatives per recuperar el que va ser un local de lleure

L’emblema de la comunitat evangelista substitueix el de l’antiga discoteca Xino Xano de Tremp.

L’emblema de la comunitat evangelista substitueix el de l’antiga discoteca Xino Xano de Tremp.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’antiga discoteca Xino Xano de l’avinguda Pirineus de Tremp s’ha convertit en la seu d’una comunitat cristiana evangelista, en concret de l’Assemblea de Déu-Campinas. El seu emblema substitueix a la façana el logotip de la vella sala de ball, que ara acull cerimònies religioses. L’edifici ha adoptat aquest nou ús quan ja feia anys que estava tancat, i després d’algunes temptatives per provar de recuperar-lo. Finalment, els evangelistes han convertit la discoteca en temple, en contrast amb la tendència de signe contrari que s’obre pas en diversos països d’Europa: convertir edificis religiosos tancats al culte en establiments de lleure i botigues.

Abans del tancament definitiu, l’antiga Xino Xano havia continuat registrada com a establiment recreatiu i va obrir durant algun temps de forma puntual per acollir celebracions i esdeveniments. Així ho van explicar fonts municipals, que van apuntar que l’ajuntament va temptejar la possibilitat de reobrir-la com a discoteca municipal, una cosa que ja havia fet entre els anys 2006 i 2008. En el seu moment va ser una iniciativa pionera per oferir als joves de la localitat opcions de lleure nocturn sense haver de conduir. Finalment, els titulars del local van donar de baixa l’activitat, fet que impedeix a la pràctica qualsevol intent de tornar a obrir-lo com a discoteca: atorgar una nova llicència seria inviable perquè xocaria amb la normativa urbanística actual, segons afirmen fonts municipals.

El local va obrir dissabte les portes i ja acull reunions, pregàries i activitats per a nens

Membres de la comunitat evangelista van trobar el local el març passat, després que l’ajuntament els tanqués la seu que tenien al carrer Paradís a causa de denúncies i queixes pel soroll de part dels veïns. A partir de llavors van començar les reformes per condicionar el local, ja insonoritzat, i renovar la instal·lació. Finalment, dissabte passat la nova seu va obrir les portes als feligresos i ja ha començat a acollir reunions, celebracions i pregàries i activitats per a nens, entre d’altres. “Estem molt contents amb el nou local, ja que està molt ben localitzat i té capacitat per acollir fins a 150 persones”, va explicar ahir Arian Souza a SEGRE, membre de la comunitat evangelista.

tracking