SEGRE

PATRIMONI OBRES

Obres a l'església d'Alpicat per poder reobrir-la aquest hivern

Tancada des del febrer passat per risc de caiguda de la teulada

La bastida i la gran grua instal·lades per reparar la teulada de l’església d’Alpicat.

La bastida i la gran grua instal·lades per reparar la teulada de l’església d’Alpicat.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbat de Lleida ha iniciat les obres de reparació de la teulada de l’església de Sant Bartomeu, tancada al culte des del 17 de febrer d’aquest any per despreniments a la nau principal. Segons fonts de la diòcesi, s’hi ha col·locat una gran bastida i una grua. La intenció és que els problemes de l’estructura quedin resolts a finals d’any o primers del 2020. Les mateixes fonts van afegir que la processó de la festa major de demà divendres es durà a terme al voltant del temple i els oficis religiosos es faran a la sala La Unió, que acollirà totes les celebracions mentre durin els treballs.

El tancament es va adoptar arran dels informes dels tècnics del bisbat que van aconsellar tancar-lo per motius de seguretat, ja que es tracta d’un edifici antic i no se sap com poden estar les bigues de l’estructura.

La reparació costarà uns 150.000 euros i la diòcesi està buscant formules per finançar-los

El cost aproximat de l’arranjament està valorat en uns 150.000 euros i la diòcesi busca ara fórmules per al finançament. El d’Alpicat va ser el cinquè temple a tancar portes per problemes estructurals després de Rosselló, Almenar, la Granja d’Escap i Algerri. L’església del Palau ha sigut la sisena el passat cap de setmana al detectar despreniments en el seu interior.

tracking