SEGRE

TURISME STREET ART

El turisme de murals de Penelles obre restaurants i allotjaments

El poble passa d’un bar a tres i els veïns rehabiliten habitatges per allotjar-hi turistes || Iniciatives que reactiven el centre de la localitat després de dos dècades buit

La inauguració dijous del nou restaurant de Penelles.

La inauguració dijous del nou restaurant de Penelles.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Restaurants i establiments turístics obren les portes a Penelles. Intenten atreure els milers de visitants que hi van al llarg de l’any per veure les espectaculars pintures murals que han fet del poble un referent internacional de l’art urbà. El més recent és un restaurant inaugurat aquesta mateixa setmana, que ocupa el local d’un antic taller mecànic. Així mateix, l’ajuntament ha fet obres al bar de les piscines perquè pugui obrir durant tot l’any. Fins ara, aquest municipi rural de la Noguera només tenia el bar del casal.

El nou restaurant està ubicat al carrer Major, al costat del cine Kursaal. Tant l’antic taller mecànic com la sala de projeccions van tancar gairebé alhora, fa disset anys, i ara els dos immobles tornen a estar oberts al públic. El primer ha iniciat una segona vida basada en el turisme, encara que la decoració amb peces d’un tractor, una moto i diverses eines recorda l’ús original de l’establiment, batejat com El Taller. L’altre torna a exhibir pel·lícules de forma regular. Tot això ha succeït en tot just un any, després de dos dècades en què el centre del poble havia quedat buit.

L’alcalde de Penelles, Eloi Bergós, va assistir dijous a la inauguració del nou restaurant. Allà va expressar la seua satisfacció al constatar que s’obren nous establiments al municipi, i ho va atribuir al fet que “gent valenta aposta pel poble”.

En el cas del restaurant, els impulsors són veïns de la localitat: el propietari de l’antic taller mecànic i els seus familiars. Una vegada rehabilitat el local, l’han arrendat a una parella de la comarca. El Taller està també impregnat del festival d’art urbà Gar Gar, atès que en una façana de l’edifici s’exhibeix un mural que està dedicat al campió de motociclisme de Cervera, Marc Màrquez.

Al marge d’aquesta iniciativa, altres veïns de Penelles estan rehabilitant habitatges buits al poble amb la intenció de convertir-los en allotjaments turístics. L’ajuntament, per la seua part, ha convertit un pis en residència d’artistes i ha habilitat un alberg municipal amb una vintena de places per poder oferir als turistes la possibilitat de pernoctar al poble.

tracking