SEGRE

REPORTATGE COMERÇ

Mercadillos a prova de Wallapop

Sanaüja reuneix 23 paradistes i un nombrós públic en el seu cinquè Flea Market, dedicat a la venda d’articles de segona mà || Iniciatives similars arrelen a les comarques de Lleida sense que plataformes de compravenda a internet semblin amenaçar-les en un futur immediat

Participants al mercadillo d’objectes de segona mà celebrat ahir a la tarda a Sanaüja.

Participants al mercadillo d’objectes de segona mà celebrat ahir a la tarda a Sanaüja.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un mercadillo d’objectes de segona mà va desplegar ahir a Sanaüja 23 parades, un nombre considerable per a un poble de 600 habitants. Al capdavant s’hi veien des de joves que venien vells còmics i joguines fins a veïnes del casal de la gent gran que oferien articles artesanals que elles mateixes havien elaborat. Era la cinquena edició del Flea Market de la localitat i va ser la que va registrar el major nombre de venedors: s’hi van sumar tres veïnes de Guissona que venien els seus vells enregistraments de música en CD; una empresa de formatges de Biosca, i altres paradistes procedents de Torà, Manresa i Organyà. Aquest i altres mercats proliferen a Lleida, i la bona resposta del públic suggereix que plataformes de venda de segona mà a internet com Wallapop no amenacen de substituir-los en un futur immediat.

“A diferència d’internet, aquí tot es pot veure i tocar”, va assenyalar Imma Salmeron, organitzadora i venedora del Flea Market de Sanaüja, una iniciativa que valora com “una oportunitat perquè la gent es relacioni”.

Mollerussa, la Pobla de Segur i Montgai són municipis que també organitzen mercats

En la mateixa línia, Rosa Mas, que regenta una parada de CD, va explicar que “hem vingut tota la família i la idea és passar una tarda divertida”.

Així mateix, municipis com Mollerussa, la Pobla de Segur i Montgai organitzaran en els propers mesos els seus propis mercadillos.

El Mollerussa Second Hand Market tindrà lloc el 20 d’octubre amb uns 70 paradistes al pavelló firal. Els pagaments es faran amb molleuros, que es podran bescanviar per articles de comerços associats a Mollerussa Comercial. També el Mercat de les Puces de Montgai, que reuneix uns 15 paradistes, tornarà el 7 de setembre a Lo Carreró, obert a particulars i a artesans de tot tipus. També la Pobla preveu celebrar aquesta tardor el seu 13è mercat de segona mà, que se suma a la venda de material d’esquí utilitzat en el marc de Firaski. Incentivar el consum responsable i fomentar la reutilització i la recuperació del bon ús dels objectes són altres finalitats d’aquests mercadillos.

EN PRIMERA PERSONA

Imma Salmeron, venedora i organitzadora

L’Imma Salmeron és responsable de màrqueting en una empresa de Barcelona i té la seua segona residència a Sanaüja. Coordina el mercadillo i té dos parades que porta juntament amb els seus dos fills. Explica que aquesta iniciativa pretén promocionar el poble i facilitar que la gent de la zona es relacioni. A diferència dels sistemes de venda de segona mà per internet, afirma, els clients poden veure i tocar les coses i també parlar amb els venedors. “És una festa”, conclou. Marta Capdevila, compradora

La Marta Capdevila és veïna de Torà i va anar a Sanaüja amb la seua mare “a passar la tarda”, atretes per una iniciativa que els va semblar “molt atractiva”. Va explicar que “el territori del Llobregós és petit i la gent ens coneixem”, per la qual cosa aquest tipus d’activitats, “més que per comprar, serveixen per passar una bona tarda amb amics i coneguts”. Per a la Marta, el mercadillo és una bona idea que convida tant a tafanejar com a participar en les activitats paral·leles que s’hi organitzen.

tracking