SEGRE

MUNICIPIS PARTICIPACIÓ

Tremp elegeix representants per als seus nuclis habitats

Els candidats es postulen i hi haurà votació on n’hi hagi més d’un

Vista de Palau de Noguera, un nucli que triarà representant.

Vista de Palau de Noguera, un nucli que triarà representant.GUSTAU ERILL I PINYOT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns dels 28 nuclis habitats de Tremp elegiran a partir de la setmana que ve els seus representants, persones que exerciran com a interlocutors davant de l’ajuntament durant els propers quatre anys. El consistori ha obert ja el termini d’inscripció de candidats i instal·larà urnes per votar a les localitats on se’n postuli més d’un. La primera votació podria celebrar-se divendres vinent a Palau de Noguera, si finalment hi ha més d’un aspirant a exercir aquest càrrec.

Els representants dels pobles tenen un paper estrictament consultiu, sense responsabilitats de govern ni remuneració. La seua principal comesa és fer arribar al consistori les necessitats de cada nucli i les peticions i propostes dels seus habitants. Es tracta d’una figura que ja existia dècades enrere, encara que es tractava de persones elegides directament per l’equip de govern local de manera informal com a interlocutor amb els veïns. Fonts municipals van explicar que l’actual sistema d’inscripció de candidats i votacions es va establir fa quatre anys, i que aquesta serà la segona elecció que es du a terme amb participació veïnal.

“En cap cas aquesta consulta no ha d’entendre’s com l’elecció de representants a l’alcaldia, ja que no existeix cap normativa que l’empari”, adverteix el bàndol municipal que va obrir la inscripció de candidats. La majoria dels nuclis de població tindran el seu propi representant, tret de l’acadèmia militar de Talarn (que consta com a nucli habitat compartit amb Talarn) i els pobles de la Terreta. Aquests tindran “un representant conjunt per a tots els nuclis de la zona”, segons l’edicte municipal, a excepció de Castissent, on els veïns en van demanar un de propi.

tracking