SEGRE

PROTESTA AGRICULTURA

Creix la indignació pel gran incendi

Unes 300 persones van participar ahir en el cinquè tall de la C-12 a Flix per reclamar ajuts directes per als afectats || Divendres està prevista una nova reunió amb la consellera Jordà

L’alcalde de Bovera donant nectarines a un conductor.

L’alcalde de Bovera donant nectarines a un conductor.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 300 persones, segons els organitzadors, van participar ahir a la tarda per cinquè diumenge consecutiu en el tall de la carretera C-12 a Flix per reclamar més ajuts per poder fer front als danys i pèrdues ocasionats pel gran incendi de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià i que a finals de juny va calcinar més de 5.000 hectàrees. Si en la primera protesta, el 28 de juliol, van participar mig centenar de persones, principalment de Bovera, les concentracions han anat guanyant adeptes amb el pas de les setmanes al mateix ritme que creix la decepció i el malestar de tots els afectats.

La protesta d’ahir es va allargar des de les 18.30 hores fins a les 20.00 amb talls intermitents d’uns 20 minuts, la qual cosa va provocar retencions quilomètriques en tots dos sentits. Els afectats van portar creus amb el missatge “Perdonin les molèsties, primer cremats, després oblidats” i van repartir ampolles d’oli de Bovera i la Palma d’Ebre i nectarines de la cooperativa de Montoliu entre els conductors damnificats. També hi havia pancartes contra la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que la setmana passada va criticar l’alcalde de Bovera i els agricultors d’aquest poble per les seues reivindicacions. En una, li demanaven la dimissió mentre que en una altra li preguntaven “Jordà, hem d’anar a Madrid?”.

Els participants van regalar oli i nectarines als conductors afectats pels talls de la carretera

L’alcalde de Bovera, Òscar Acero, va assegurar que “cada vegada hi ha més persones de les Garrigues i el Segrià que se sumen a la protesta perquè la indignació va en augment”. També hi havia alguns veïns de la Palma d’Ebre i altres localitats de la Ribera d’Ebre. Acero va afegir que no descarten continuar amb els talls o altres actes a l’espera de la pròxima reunió que tindrà lloc divendres amb les consellera Jordà a Flix. Per la seua part, el president d’Asaja Lleida, Pere Roqué, va afirmar que “cal tenir molt clar que continuarem demanant ajuts directes perquè és el que necessiten els afectats per poder seguir endavant”.

D’altra banda, aquest migdia està previst que tingui lloc a Bovera una reunió dels alcaldes de JxCat de les Garrigues i del Segrià amb el vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre, per abordar solucions.

També està prevista, entre altres coses, l’assistència del president del consell de les Garrigues, Jaume Setó, i del president del consell del Segrià i alcalde de Maials, David Massot. El foc va afectar un total de 1.935 hectàrees de 190 propietaris dels pobles de Maials, Llardecans, Bovera i la Granadella, segons l’última estimació feta de danys d’aquests quatre municipis lleidatans.

L’alcalde de Bovera donant nectarines a un conductor.

L’alcalde de Bovera donant nectarines a un conductor.MAITE MONNÉ

L’alcalde de Bovera donant nectarines a un conductor.

L’alcalde de Bovera donant nectarines a un conductor.MAITE MONNÉ

tracking