SEGRE

COMUNICACIONS INSTAL·LACIONS

Aeroports adjudica, a la fi, el bar de l’aeroport de la Seu per dos anys més

Després de reduir un 40 per cent el lloguer al quedar desert el primer concurs

Les instal·lacions de l’aeroport de la Seu.

Les instal·lacions de l’aeroport de la Seu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de la Generalitat planteja utilitzar una tecnologia inèdita fins ara a Espanya, basada en localització GPS en lloc de senyals de ràdio com a Alguaire i la resta d’aeroports comercials. Posar-lo en marxa requereix el vistiplau del ministeri de Foment, que ha exigit documentació i estudis durant més de dos anys sense que hagi emès fins al moment cap resolució. Davant l’absència de vols comercials, a l’aeroport de la Seu operen autotaxis i diverses empreses han fixat la seua base en aquest recinte aeroportuari.

?

la seu d’urgell

Aeroports de Catalunya ha adjudicat, a la fi, el servei de cafeteria i restaurant de l’aeroport d’Andorra-la Seu després que el primer concurs del mes de març del 2018 quedés desert. La falta d’operacions aèries regulars per la inexistència encara d’un sistema d’aproximació instrumental, en tràmit des de fa més de dos anys (vegeu el desglossament), ha frenat, fins ara, l’interès dels possibles restauradors, una situació que ha obligat la Generalitat a reduir en un 40 per cent el preu del contracte que oferia inicialment. El nou concurs convocat a principis del 2019 atorga per dos anys a Xavier García Molinos l’explotació del servei per 52.800 € (2.200 € mensuals), import inferior al preu de la licitació, que era de 57.000 €. El primer procés de licitació fixava el pressupost en 96.000 euros (sense impostos), cosa que representava un cost mensual de fins a 4.000 euros.Aeroports és conscient que el servei de restauració de la infraestructura aèria “ha estat econòmicament deficitari en els últims anys” com a conseqüència “del volum de negoci, fins ara insuficient”. Una empresa local de l’Alt Urgell s’ha encarregat durant l’últim any i mig de mantenir obertes les instal·lacions després que el Govern els demanés que mantinguessin l’activitat.

Aeroports ha adjudicat també el manteniment integral i neteja del complex. El contracte de dos anys i un import de 191.180 euros anirà a càrrec de l’empresa Construccions Orgèl·lia SL-Òptima la Seu, SL UTE, la mateixa que se n’ha fet càrrec durant els dos últims anys. També s’ha adjudicat l’assistència tècnica de les tasques de responsable de sistemes de seguretat operacional dels aeroports d’Alguaire i la Seu. Se n’encarregarà Iasec Consultoría Aeronáutica SL per un import que ascendeix a 144.474 euros.

A l’espera del sistema antiboira per impulsar el trànsit aeriUna vintena de companyies han renunciat fins ara a operar vols de passatgers a l’aeroport de la Seu per l’absència d’equips d’aterratge instrumental, que permeten aterrar en condicions de baixa visibilitat.

tracking