SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Golmés inicia la legalització de la planta de Puleva amb un pla per ampliar altres firmes

El ple dóna l’aprovació inicial a canviar el POUM i Urbanisme tindrà l’última paraula || Abarca diferents sectors de sòl industrial encara per desenvolupar que sumin 375.000 metres quadrats

L’alcalde de Golmés, Jordi Calvís, va presentar ahir la proposta per modificar el POUM.

L’alcalde de Golmés, Jordi Calvís, va presentar ahir la proposta per modificar el POUM.J. GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Golmés va fer ahir el primer pas per legalitzar la planta de Puleva, després de les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que van anul·lar el 2017 els plans d’ampliació del complex i que s’han declarat fermes enguany. El ple va donar ahir l’aprovació inicial a un canvi al pla d’ordenació urbanística (POUM) que no només planteja regularitzar el recinte del grup Lactalis, sinó també facilitar futures ampliacions d’altres empreses instal·lades al municipi. Aquest document s’haurà de sotmetre en els pròxims mesos a l’aprovació de la comissió d’Urbanisme de Lleida.

La modificació del POUM que planteja el consistori no només abarca els sectors que van ser objecte de litigi per l’ampliació de la planta de Lactalis, sinó que s’estén a totes les zones industrials que encara estan pendents de desenvolupar. En total, sumen una superfície d’uns 375.000 metres quadrats, repartits en cinc àrees que ja estaven qualificades com a sòl industrial i que encara no estan urbanitzades. Per facilitar el desenvolupament d’aquest sòl industrial, la proposta de l’ajuntament elimina el nombre de carrers a construir en cadascun per reduir les càrregues dels promotors.

Quant als dos plans parcials que van ser objecte de denúncies, que sumen uns 128.000 metres quadrats, el consistori proposa dividir-los en diversos sectors, la qual cosa permetrà que els propietaris puguin urbanitzar-lo i desenvolupar-lo en funció de les seues necessitats. Així mateix, el consistori planteja la construcció d’una nova via des de la rotonda davant del polígon Golparc fins al futur vial nord, que haurà d’unir els termes municipals de Golmés i Fondarella. Actualment, només està acabada la primera fase d’aquesta carretera, el tram que connecta el parc de bombers amb la carretera de Linyola.

Tanmateix,

ja està prevista una segona

, en direcció a la carretera del Palau d’Anglesola. La proposta es completa amb millores en la connexió dels polígons industrials del municipi amb l’autovia A-2 (vegeu el desglossament). L’alcalde, Jordi Calvís, va assenyalar que tot això respon a l’interès general, fet que van qüestionar en el seu dia les sentències del TSJC.

Millorar l’accés dels polígons del municipi a l’autovia A-2L’alcalde de Golmés, Jordi Calvís, va recalcar ahir que tots els polígons de la comarca estan ben comunicats amb l’autovia, tret els de Golmés. Va afegir que la nova via que planteja el consistori haurà de resoldre aquest problema, ja que connectarà amb la carretera de Linyola i aquesta, al seu torn, dóna accés a l’A-2 a Mollerussa. La proposta inclou un pont sobre la via del tren.“Tenim els polígons Golparc i Colomer al cent per cent i la previsió que es desenvolupin noves zones, així que l’obra està justificada”, va remarcar el primer edil. Aquesta modificació del POUM va rebre l’aprovació inicial amb els vots a favor de l’equip de govern de Junts per Golmés (amb majoria absoluta). ERC, a l’oposició, va votar-hi en contra després de demanar a l’equip de govern que retiressin el punt de l’ordre del dia i que busquessin més diàleg amb els propietaris afectats. Un edil republicà es va abstenir al ser part afectada.

tracking