SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

El viver d'empreses de Cervera acull una escola de busseig amb 36 alumnes

Les pràctiques es porten a terme a la piscina coberta de la ciutat i després, al mar

Alumnes de l’escola Subaquàtic Cervera durant una de les sortides al mar.

Alumnes de l’escola Subaquàtic Cervera durant una de les sortides al mar.SUBAQUÀTIC CERVERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cervera ha estrenat enguany una escola de submarinisme que compta amb 36 alumnes. Amb seu al viver d’empreses, té estudiants d’aquesta ciutat i també de Lleida, Tàrrega, Mollerussa i fins i tot d’Igualada. El curs que ofereixen consta de classes teòriques i sessions pràctiques a la piscina coberta de la capital de la Segarra i després al mar.

Cervera ha tret partit de la llegenda del port de mar. El mes de maig, David Mendoza va obrir a la capital de la Segarra l’escola Subaquàtic Cervera. “Em van titllar de friqui i vaig ser objecte de tota mena de comentaris de broma”, recorda Mendoza. Tanmateix, el projecte ha aconseguit un bon nombre de participants de Cervera, Tàrrega, Mollerusa, Lleida ciutat i fins i tot d’Igualada o Abrera. El centre, amb seu al Centre d’Empreses Innovadores (CEI) del municipi, ha aconseguit 36 alumnes en tres mesos. “He superat els 30 que m’havia proposat aconseguir el primer any”, va recalcar Mendoza.

El curs es porta a terme durant una setmana i combina classes teòriques i pràctiques. Aquestes sessions tenen lloc primer a la piscina coberta de Cervera i després al mar. A partir d’aleshores, els membres passen a formar part del club i organitzen sortides setmanals a diferents punts de la costa on combinen el lleure amb l’entrenament.

Els alumnes que participen en el curs reben el certificat internacional de busseig Open Water

El curs que s’imparteix a la capital de la Segarra serveix per aconseguir el certificat internacional de busseig Open Water, i posteriorment les pràctiques permeten aconseguir especialitzacions diverses com busseig nocturn, busseig en embarcacions enfonsades o nítrox, entre d’altres, que permeten que el bussejador pugui arribar a ser autònom. Mendoza va obrir l’escola de submarinisme a Cervera després de descartar posar-la en marxa a Bali. “La meua dona em va dir que si me n’anava a Bali ja podia quedar-m’hi”, va apuntar. En lloc de renunciar al projecte, va decidir “provar-ho a casa”. Va plantejar la idea a la Paeria de Cervera, on el tècnic municipal Arseni López “va posar tota mena de facilitats”, va dir, i va acabar instal·lant-se al CEI. La Paeria de Cervera ofereix ajuts als emprenedors que obrin un comerç o indústria, amb el finançament del 50% del cost del lloguer del local durant els sis primers mesos. Segons l’alcalde, Ramon Augé (JxCat), l’objectiu és incentivar l’activitat econòmica (vegeu el desglossament). Altres localitats lleidatanes com Almenar també van oferir aquest estiu un curs d’iniciació al busseig, en què els participants van poder aprendre nocions bàsiques sobre aquest esport. En total, unes cent persones van assistir al curs, que es va celebrar durant el mes de juliol, segons va explicar l’alcaldessa, Teresa Malla. A Lleida ciutat, una escola de submarinisme imparteix classes des de fa anys, i a més aquesta activitat forma part de les activitats esportives que es poden practicar al Pallars.

Alumnes de l’escola Subaquàtic Cervera durant una de les sortides al mar.

Alumnes de l’escola Subaquàtic Cervera durant una de les sortides al mar.SUBAQUÀTIC CERVERA

tracking