SEGRE

SERVEIS CONSELL COMARCAL

CAP i veïns disposen d'un banc de material sanitari per a la comarca

El consell recorda que poden utilitzar-lo, des de llits articulats fins a cadires de rodes

Vista d’arxiu del Centre d’Assistència Primària de les Borges.

Vista d’arxiu del Centre d’Assistència Primària de les Borges.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de les Garrigues ha comunicat mitjançant un banc electrònic als 24 ajuntaments de la comarca i a tots els centres d’atenció primària (CAP) i consultoris mèdics que disposen d’un banc de material sociosanitari que poden utilitzar de forma gratuïta en cas que els veïns ho sol·licitin. Segons el president de l’organisme, Jaume Setó, el mobiliari i l’instrumental, compost per llits articulats i grues, cadires de rodes, caminadors o crosses, “està infrautilitzat ja que, encara que en disposem des de fa uns tres anys, molt poca gent el sol·licita, per la qual cosa pensem que és per una falta d’informació, una qüestió que estem resolent aquests dies”, va remarcar.

Setó va assegurar que aquest banc mèdic està destinat a persones de la tercera edat, “encara que les persones que hagin tingut un accident també el podran sol·licitar i se’ls entregarà segons quina sigui la disponibilitat de recursos”, va puntualitzar. L’única condició és que el material sociosanitari estarà a disposició dels malalts un màxim de sis mesos, encara que si no hi ha noves peticions aquest termini es pot prorrogar, va aclarir.

La majoria dels consistoris ja informen de la mesura els veïns a través de les xarxes, per la qual cosa “esperem que ben aviat aquest material pugui fer l’ús per al qual es va adquirir”. El president del consell va remarcar que en una comarca amb un índex tan alt de població envellida s’han d’incentivar iniciatives com aquesta. De fet, a les Garrigues ja hi ha diverses plataformes de serveis a persones d’avançada edat en poblacions com l’Albi o Vinaixa, per exemple, que s’encarreguen d’atendre les seues necessitats bàsiques com atenció mèdica, pedicura, perruqueria, bugaderia o menjador.

tracking