SEGRE

TURISME BALANÇ

Rècord de turistes estrangers aquest any a Lleida, que superen els 205.000 visitants

A l’estiu n’han arribat a les comarques de Lleida més de 110.000 || En total se sobrepassaran els 600.000 i els esports d’aventura auguren un creixement de fins al 5 per cent en el nombre d’activitats

Imatge de visitants demanant informació a l’oficina de turisme de Sort la setmana passada.

Imatge de visitants demanant informació a l’oficina de turisme de Sort la setmana passada.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector turístic preveu rebre aquest any més de 205.900 visitants estrangers i superar el rècord que es va establir l’any passat. Només durant aquests mesos d’estiu es preveu que més de 110.000 turistes d’altres països hauran visitat les comarques de Lleida. En total, 615.000 turistes nacionals i internacionals hauran arribat a la demarcació aquest estiu, cosa que mantindrà les xifres de la campanya de l’any passat. Així ho va explicar el responsable de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, que va assenyalar que “tenim un producte altament competitiu” i que esdeveniments com el campionat del món de piragüisme de Sort que es va celebrar al juliol ajuden a promocionar Lleida en el mercat internacional. Així mateix, Alegre va apuntar que el turisme estranger pot “ajudar a desestacionalitzar el sector”, perquè “arriba més aviat i també se’n va més tard que els visitants nacionals”. En aquest sentit, els turistes estrangers vénen sobretot de França, Bèlgica, Holanda, Luxemburg, Alemanya i el Regne Unit. No obstant, Alegre també va destacar el turisme israelià, que és el que més s’atén a les oficines del Parc Nacional d’Aigüestortes.

D’altra banda, el sector tanca un bon mes d’agost pel que fa a ocupacions. Els hotels han tingut una mitjana del 80 per cent de les places reservades durant aquest mes, encara que als establiments del Pirineu les dades han estat superiors que a les del pla. El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va assegurar que “ha estat una bona temporada”. Per la seua part, la presidenta de la Federació de Càmpings, Marta Cortina, va apuntar que després del ple als bungalous durant la setmana del pont de la Mare de Déu d’Agost, ara les dades d’ocupació són una mica inferiors, tot i que se situen entre el 60 i el 70%. El president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va explicar que aquest agost les ocupacions han rondat el 90% de mitjana al Pirineu, mentre que al pla s’han situat entre el 60 i el 70%, sempre “segons la tipologia de la casa i de la zona”. Així mateix, Ramon va assegurar que aquest any han detectat “una lleu reducció en la durada de les estades”.

Egipte, Grècia, Jordània, Itàlia i Palestina també formen part del projecte que lidera la Generalitat

A més, el sector dels esports d’aventura preveu un creixement d’entre el 3 i el 5% en el nombre d’activitats que es van oferir l’any passat (van ser 731.017). El president de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, va explicar que entre el març i el juliol ja s’ha registrat un augment de l’1,55% i va recordar que la temporada de turisme actiu acabarà el pròxim 15 d’octubre.

A banda de Catalunya, també hi participaran organismes d’Egipte, Grècia, Jordània, Itàlia i Palestina. Med Pearls buca potenciar la desestacionalització, la innovació i el desenvolupament de l’economia local. Les empreses que formin part de la prova pilot rebran formació pel que fa a la creació de productes turístics i participaran en fires i activitats de promoció, entre altres accions. El projecte, que forma part d’una convocatòria de la Comissió Europea, té un pressupost de tres milions i una durada de 36 mesos.

Prova pilot a les Garrigues sobre l’‘slow tourism’ Les Garrigues acollirà una prova pilot de slow tourism, en el marc del projecte Med Pearls, que té com a objectiu crear 26 experiències turístiques (26 perles, que donen nom a la iniciativa) en tretze àrees de països de la Mediterrània que formen part d’aquesta acció per posicionar internacionalment aquesta destinació com un lloc de qualitat i excel·lència. La iniciativa la lidera l’Agència Catalana de Turisme i la prova pilot també es portarà a terme a l’Anoia i la Ribera d’Ebre. El projecte estableix que les experiències s’hauran de desenvolupar en zones de baixa densitat turística i de molt potencial.

Imatge de visitants demanant informació a l’oficina de turisme de Sort la setmana passada.

Imatge de visitants demanant informació a l’oficina de turisme de Sort la setmana passada.MAITE MONNÉ

tracking