SEGRE

AERONAUS INFRACCIONS

Denunciat per fer sobrevolar el seu dron a prop de l'aeroport d'Alguaire

Un jove de vint anys de Torrefarrera que havia fabricat l’aparell amb peces comprades a internet || La sanció podria anar dels 60 als 45.000 euros

Vista del dron que utilitzava el jove infractor a Torrefarrera.

Vista del dron que utilitzava el jove infractor a Torrefarrera.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha denunciat un jove de vint anys veí de Torrefarrera per fer sobrevolar el dron a prop de l’aeroport de Lleida-Aiguaire, una infracció considerada lleu per la normativa que podria suposar una multa d’entre 60 i 45.000 euros. Segons va informar ahir la Guàrdia Civil, una patrulla d’Alcarràs que circulava dilluns cap a les nou de la nit pels voltants del polígon industrial de Torrefarrera va observar com un dron sobrevolava a gran altura la zona, emetent esclats de llum parpellejants i realitzant maniobres a gran velocitat. Davant de la proximitat de l’aeroport d’Alguaire, els agents van reconèixer la zona per localitzar el pilot de l’aeronau. Uns minuts després i en el moment d’aterrar l’aparell van localitzar el pilot, que portava unes ulleres de pilotatge i una emissora de radiocontrol. Els agents van identificar l’amo del dron, un jove de vint anys que els va explicar que no tenia llicència ni autorització per al seu ús, ja que l’havia muntat ell mateix amb peces adquirides a internet.

Davant d’aquesta situació, la Guàrdia Civil el va sancionar per cometre una infracció del reial decret que regula la utilització civil de les aeronaus pilotades per control remot al fer un ús amb finalitat recreativa, esportiva o lúdica en espai aeri controlat. Una infracció considerada lleu que comporta una sanció d’entre 60 i 45.000 euros. Els agents també van comunicar els fets a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria.

Després d’aquest cas, la Guàrdia Civil va recordar ahir que les operacions de drons destinades exclusivament a activitats esportives, recreatives, de competició i exhibició, així com les activitats lúdiques pròpies d’aeronaus de joguina, no poden portar-se a terme en un espai aeri controlat, tret de si es compta amb els permisos oportuns. Tampoc es pot fer en zones reservades, prohibides o restringides a la navegació aèria, així com sobre determinades instal·lacions. La llei de Seguretat Àeria estableix sancions que es poden aplicar per no complir la normativa que, en cas de considerar-se greus, podrien arribar fins als 225.000 euros en suposats casos amb finalitats recreatives, i els 4,5 milions per a les empreses. Fa unes setmanes, els Mossos d’Esquadra van investigar denúncies de ciutadans que havien vist sobrevolar un dron en diversos punts de Lleida ciutat, encara que finalment no es va poder localitzar el responsable.

tracking