SEGRE

Finalitzen els treballs d'excavació del túnel de Tresponts

Estarà operatiu a finals de l'any que ve

Les autoritats que han assistit a la calada del túnel observen com els operaris fan un forat per unir les dos boques des de l'altre costat.

Les autoritats que han assistit a la calada del túnel observen com els operaris fan un forat per unir les dos boques des de l'altre costat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos fronts d'excavació que des del desembre passat han perforat els 1,3 quilòmetres que hi ha a l'interior de la galeria principal del túnel de Tresponts a la C-13 s'han trobat aquest divendres a uns 500 metres de la boca nord. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat d'alcaldes i del president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Miquel Sala, ha presenciat el moment de la calada, el qual s'ha produït pocs minuts després de les onze del matí.

Les obres, que s'enllestiran a finals de l'any 2020 i compten amb un pressupost de 35,4 milions d'euros, formen part del condicionament d'un tram sinuós de tres quilòmetres de la carretera C-14 al seu pas pels termes alturgellencs d'Organyà i de Figols i Alinyà i fins a l'encreuament amb la via que va fins a Montant de Tost, que pertany a Ribera d'Urgellet.

Durant l'acte, Calvet ha destacat que aquesta infraestructura és “essencial per vertebrar el territori. Aporta rapidesa però sobretot més seguretat perquè actualment la C-14 en aquest tram tenia una configuració complexa". "Aquest nou túnel i tota la resta de l’obra ens donarà una infraestructura més segura i al servei del territori: de l’economia i de la seva gent", ha afegit el conseller.

Calvet ha posat de relleu que l’obra de Tresponts és la més important que du a terme la Generalitat en aquest moment. "Des del 2011 i fins ara és l’obra amb més pressupost i el fet que la fem a l’Alt Urgell demostra la voluntat del Govern de teixir un país viu, cohesionat i d’aportar condicions que dotin de vida el territori”, ha dit.

tracking