SEGRE

Jordà anuncia 5,7 milions en treballs de reforestació i crèdits a interès zero per als afectats per l'incendi

La consellera s'ha reunit a Flix amb alcaldes i pagesos, que han desconvocat els pròxims talls de protesta de la C-12

Jordà s'ha reunit amb alcaldes i agricultors a l'ajuntament de Flix.

Jordà anuncia 5,7 milions en treballs de reforestació i crèdits a interès zero per als afectats per l'incendi del junyAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha tranquil·litzat els pagesos i alcaldes afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre amb l'anunci de l'inici aquest dilluns dels treballs de restauració forestal. Les actuacions suposaran una inversió de 2,2 milions d'euros que se sumaran als 3,5 milions més previstos en la construcció d'infraestructures de prevenció d'incendi. Així ho ha transmès Jordà en diverses reunions mantingudes aquest divendres al divendres al matí a l'Ajuntament de Flix.

L’incendi va afectar 5.046 hectàrees, de les quals un 80% són forestals (4.071 ha). Els treballs consistiran en la restauració de la coberta vegetal afectada retirant l’arbrat cremat per a facilitar la regeneració i disminuir els riscos relacionats amb l’erosió i la sanitat vegetal. Aquests treballs aniran a càrrec de Forestal Catalana S,A., empresa adscrita al Departament d’Agricultura. El cost de les actuacions l’assumirà íntegrament el DARP, de manera que els més de 800 propietaris dels terrenys no hauran de fer cap inversió econòmica. Està previst que totes les actuacions finalitzin abans de l’estiu de 2020.

Línies de crèdit per als afectats

La consellera, tot i que descarta ja d'entrada la concessió d'ajuts directes, ha anunciat que la Generalitat habilitarà també una línia de crèdit de 5 milions d'euros per als afectats a través de l'Institut Català de Finances (ICF), assumint el cost dels 800.000 euros d'interessos. Els alcaldes i, especialment, la majoria dels pagesos afectats han valorat positivament la iniciativa del Govern i ja han desconvocat, de moment, els pròxims talls de protesta de la C-12.

La consellera d’Agricultura ha explicat que aquests crèdits busquen “restituir la capacitat productiva, crear les condicions per a què aquestes terres siguin productives, i no només això, millorar-les si és possible”.

tracking