SEGRE

MUNICIPIS PROVEÏMENTS

La Segarra sol·licita més ajuts per al proveïment de boca

Des de la potabilitzadora de Ratera a través del Segarra-Garrigues

Les instal·lacions de la planta de Ratera.

Les instal·lacions de la planta de Ratera.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de la Segarra es reunirà aquest mes de setembre amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, per desencallar la connexió al canal Segarra-Garrigues i proveir d’aigua de boca la comarca des de la potabilitzadora de Ratera. La connexió està prevista en una zona molt pròxima a la planta i el projecte suma una inversió d’un milió d’euros. Segons el president del consell, Francesc Lluch, els ajuts permeten el finançament del 80 per cent de l’obra però queda pendent el 20 per cent, uns 200.000 euros que el consell no pot afrontar. Segons Lluch, l’actuació permetria donar una solució definitiva al proveïment de més del 80 per cent de la comarca.

Reconeix que també s’haurà de pactar la sortida del Canal d’Urgell que és el que, actualment, aporta l’aigua de boca. Segons Francesc Lluch, l’obra seria el primer pas per donar solució als problemes de proveïment que té la Segarra. Entre aquests va assenyalar que queda pendent el subministrament a Sant Ramon des de les Oluges, que fa anys que va quedar obsolet.

Un dels principals esculls que arrossega el consell des del darrer mandat és resoldre el contenciós administratiu contra els preus de l’aigua que van interposar alguns alcaldes de l’antiga CiU. Segons va assenyalar Lluch, la situació judicial perjudica tota la comarca “ja que si es perd el judici ho haurem de pagar tots i no donarem mai solució a aquest conflicte que s’arrossega des de fa gairebé un lustre”.

El consell comarcal posarà sobre la taula el tema al ple del pròxim dia 18 de setembre. En aquest mateix ple està previst que s’aprovi que l’exalcaldessa de Torrefeta i Florejacs, Núria Magrans, sigui la nova gerent de l’entitat comarcal.

tracking