SEGRE

MUNICIPIS POLÈMIQUES

Enterren per error una difunta al nínxol d'una altra família a Tremp

Els amos van trobar una de les seues 3 tombes ocupades al cementiri del nucli de Suterranya i portaran el cas al jutge || El consistori diu que va ser una confusió

El cementiri del nucli de Suterranya, a Tremp.

El cementiri del nucli de Suterranya, a Tremp.R.N.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Tremp va enterrar per error una difunta al nínxol d’una altra família al cementiri del poble de Suterranya. Va ser al gener, però els propietaris no s’han trobat la tomba ocupada fins aquest mes. Ahir mateix van anar al consistori a exigir explicacions, i a la sortida van avançar que tenen intenció d’acudir als tribunals. Per la seua part, el segon tinent d’alcalde, Antoni Flores, va atribuir aquesta situació a una “confusió” a causa de la proximitat entre els nínxols d’una i l’altra família. Va recalcar que “ho repararem tan aviat com puguem fer-ho”. L’edil va puntualitzar que la normativa sanitària fixa un període mínim de dos anys abans de poder reobrir el nínxol, la qual cosa condiciona l’actuació del consistori. L’ajuntament va demanar disculpes a la família propietària del nínxol ocupat, que resideix a Barcelona i té una segona residència a Tremp.

Roberto Navas, membre de la família afectada, va explicar que la seua mare va pagar tres nínxols fa vint-i-un anys. “Tinc totes les factures que ho acrediten, així com rebuts per demostrar que les tombes són de la nostra propietat.” Va afegir que “a més, tenien escrit el nom de la nostra família”. Navas es va declarar “indignat” amb el consistori. “Estiuejo en aquest poble des que tinc sis anys i ningú ha estat capaç de dir-me’n res, malgrat que l’enterrament es va fer al gener. He hagut de veure-ho, demanar explicacions, i em diuen que no poden treure la veïna enterrada fins que passin dos anys”. Va apuntar que, després de constatar l’error, es va trobar el cementiri tancat. “No hi he pogut tornar a entrar”, va concloure.

Els afectats reclamen solucions i descarten una permuta Antoni Flores va indicar que l’ajuntament de Tremp ha plantejat una permuta de nínxols al cementiri de Suterranya ja que hi ha espai per fer un canvi, una solució que Navas declina “perquè volem els nínxols junts, com els teníem abans”. Flores va puntualitzar que per poder actuar abans que transcorrin els dos anys caldrà una ordre judicial. En aquest sentit, la família afectada assegura que començarà a preparar l’informe que portarà al jutge en breu. “Reclamarem tota la informació al consistori, que compta amb tres mesos per remetre-la. Volem saber el perquè d’aquesta decisió. Hauria estat més senzill si ens haguessin informat de l’error, ho hauríem entès, però el fet que hagin passat vuit mesos sense dir-nos-en res ens ha molestat molt”, va assenyalar la família.

tracking