SEGRE

SUCCESSOS SOLSONÈS

Mor a Riner atropellat per la màquina amb la qual treballava

Un veí de Navès de cinquanta-cinc anys va tenir el fatal accident quan netejava el bosc en una masia dijous a la nit || L’operari va caure i va ser envestit

Imatge d’arxiu de la comissaria dels Mossos a Solsona.

Imatge d’arxiu de la comissaria dels Mossos a Solsona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Navès de cinquanta-cinc anys va morir dijous a la nit mentre feia tasques de neteja al bosc en una masia de Riner, al Solsonès. Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Solsona van rebre l’avís a les 21.15 hores que s’havia produït un accident laboral mortal. El sinistre va tenir lloc quan el treballador estava fent tasques de neteja i, per causes que es desconeixen, va caure a terra i va ser atropellat per la màquina amb què estava desbrossant. Fins al lloc dels fets es van desplaçar tres patrulles dels Mossos d’Esquadra, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat de Catalunya i efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que no van poder fer res per salvar-li la vida.

Com és habitual quan passa un accident laboral, els Mossos d’Esquadra han posat els fets en coneixement del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Solsona i del departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies.

L’operari va ser atropellat per una màquina amb què feia tasques de neteja al bosc

El 27 de juliol passat, un home de 42 anys i veí de la Seu d’Urgell va morir al caure d’una altura d’uns vuit metres mentre treballava en la reparació de la teulada d’un gimnàs a l’avinguda Guillem Graell de la capital de l’Alt Urgell. L’accident es va produir quan la víctima feia pocs minuts que havia començat la jornada laboral. Va ser traslladat en estat greu a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, i des d’allà se’l va derivar a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on finalment va morir a causa de la gravetat de les ferides.

Uns dies abans, el 10 de juliol passat, un veí de Golmés de quaranta-tres anys va perdre la vida en un accident laboral en una fàbrica de palets de Bellpuig.

En aquell cas l’operari va morir al quedar-se atrapat sota material en una màquina a l’interior de l’empresa. Malgrat que els companys van poder alliberar-lo i va ser ràpidament atès, no van poder fer res per salvar-li la vida. Un mes abans d’aquest accident laboral va morir l’empresari lleidatà Josep Oriol Pelegrí Ruiz, de quaranta anys, al caure en un forat i fer-se un fort cop al cap en una empresa d’Alcoletge.

Els accidents mortals i greus a la feina es disparen aquest any Les comarques de Ponent han registrat un total de 3.679 accidents laborals entre els mesos de gener i juliol d’aquest any, període en què s’han disparat els sinistres greus i mortals. Segons les dades de la conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies, fins al juliol s’han comptabilitzat gairebé un 5% més d’accidents, dels quals 36 han estat de gravetat, un 38% més que en el mateix període de l’any passat, i cinc més de mortals, davant els dos que van tenir lloc entre el gener i el juliol del 2018. El sector serveis és el que acumula un percentatge més elevat d’accidents, amb més de la meitat, i el segueix la indústria, amb més de 900 sinistres en set mesos.

tracking