SEGRE

MUNICIPIS BALANÇ

Un 5% més de visites al romànic de la Vall de Boí

Un total de 67.700 persones, 3.300 més que les que es van registrar l’any passat

La Nit de la Llum es va celebrar aquest dijous a Erill la Vall.

La Nit de la Llum es va celebrar aquest dijous a Erill la Vall.P.T.L.V.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conjunt romànic de la Vall de Boí ha rebut un total de 67.700 visites, un 5 per cent més que el total de l’estiu del 2018, segons les dades del Patronat de Turisme de la vall. Les més visitades han estat l’església de Sant Climent de Taüll, amb 25.166; seguida de Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d’Erill, Sant Feliu de Barruera, la Nativitat de Durro, Cardet i Sant Quirc. Aquest 5 per cent representa un total de 3.300 visites més en comparació amb les 64.469 de l’any passat. Pel que fa a les visites guiades que s’ofereixen els mesos de juliol i agost, l’augment ha estat d’un 10 per cent respecte a l’any passat fins aquest dimecres 28. El Patronat ha donat aquest servei a un total de 5.246 persones, 478 més que el 2018.

D’altra banda, la ruta Romànic i Falles també ha comptat amb molt bona afluència i per primer any el nou joc Joc del romànic, pensat per als més petits, que han de seguir una sèrie de pistes per descobrir què diuen les esglésies, també. Aquest bon balanç s’emmarca dins dels òptims resultats en el sector turístic de Lleida, que durant els mesos d’estiu ha rebut 615.000 visitants nacionals i estrangers, la qual cosa representa una xifra rècord (vegeu SEGRE del dijous 29). D’altra banda, 356 famílies d’Erill la Vall van organitzar aquest dijous la VII edició de la Nit de la Llum, en la qual es van encendre més de 10.000 espelmes que els veïns i visitants van distribuir per carrers, places i racons de la població, que es va quedar a les fosques a la llum de les espelmes durant diverses hores de la nit. Més de 3.000 persones van gaudir de la vetllada.

Més de 3.000 persones van participar en aquesta jornada, que dijous va arribar a la setena edició

En un altre ordre de coses, en el marc de les activitats gratuïtes organitzades per l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), més de trenta persones van participar aquesta setmana en la caminada pel municipi en col·laboració amb el Balneari de Caldes.

tracking