SEGRE

POLÍTICA MOBILITZACIÓ

Estelades i pancartes sobiranistes a l'A-2 com a preludi a la Diada

Iniciativa convocada per l’ANC sota el lema “Ponts per la llibertat” || Mentre segueixen els preparatius de la manifestació a Barcelona i actes locals a Lleida

Manifestants ahir a la tarda en un dels ponts sobre l’A-2 a Tàrrega.

Manifestants ahir a la tarda en un dels ponts sobre l’A-2 a Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ponts sobre el tram lleidatà de l’autovia A-2 exhibien ahir a la tarda estelades, llaços grocs i pancartes amb lemes com “Llibertat presos polítics” i “Ho tornarem a fer”. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va convocar aquesta mobilització, batejada com “Ponts per la llibertat”, com a preludi a la manifestació que aquesta entitat i Òmnium organitzen a Barcelona per la Diada.

A Tàrrega, més d’un centenar de persones es van reunir a la tarda per desplegar pancartes i banderes independentistes en els set ponts sobre l’autovia al seu pas per la capital de l’Urgell. Quan van ser al damunt, van corejar crits de “llibertat”. Alguns conductors van fer sonar els clàxons per expressar suport als manifestants, mentre que algun els van insultar.

Al Pla d’Urgell, mig centenar de persones van desplegar banderes i pancartes en tots els ponts sobre l’autovia de la comarca. Els va acompanyar un tractor amb un remolc en el qual podia llegir-se “Tombem el règim del 78”. La mobilització es va estendre també a les comarques del Segrià i la Segarra. L’ANC segueix immersa en preparatius de la Diada com noliejar autocars a Barcelona (vegeu el desglossament). Per la seua banda, ajuntaments i entitats preparen altres actes amb motiu de l’Onze de Setembre. L’ajuntament de Balaguer presentarà demà els actes per celebrar la Diada, i Tàrrega per la Independència ja ha convocat en la vigília d’aquesta celebració la vuitena edició de la Marxa de Torxes, una activitat que fan també altres municipis lleidatans.

L’objectiu, omplir els 160 busos de l’anterior Diada L’ANC té reservats 160 busos, els mateixos que va fer servir per transportar fins a la capital catalana els manifestants lleidatans durant la mobilització de l’Onze de Setembre del 2018. L’objectiu és omplir-los, i l’entitat preveu un augment de les inscripcions els dies previs a la Diada, tal com ha passat en anys anteriors. Així mateix, l’entitat ven samarretes com a font de finançament.

Manifestants ahir a la tarda en un dels ponts sobre l’A-2 a Tàrrega.

Manifestants ahir a la tarda en un dels ponts sobre l’A-2 a Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

tracking