SEGRE

MUNICIPIS HABITATGE

Alumnes de l'Institut de formació professional de Mollerussa deixen la ciutat sense pisos de lloguer

L’ajuntament planteja la construcció d’un alberg estudiantil a la Serra per cobrir part de la demanda || Més de set-centes matriculacions el curs vinent

El centre també acull estudis d’hípica.

El centre també acull estudis d’hípica.J.GÓMEZ

Creat:

Actualitzat:

El 60 per cent dels set-cents alumnes que s’han matriculat a l’Institut Mollerussa per a aquest curs escolar procedeixen de diferents punts de Catalunya, les Balears i d’altres províncies de l’Estat. Aquesta circumstància ha provocat que s’hagin esgotat els pisos de lloguer a la capital del Pla d’Urgell i també els de la borsa d’habitatge municipal.

El director del centre, Antonio Reig, va explicar ahir que des del centre també s’ajuda aquests alumnes a trobar un habitatge en pobles propers com Miralcamp, Golmés o el Palau d’Anglesola, entre d’altres. Aquesta situació ha fet que l’ajuntament de Mollerussa estudiï la construcció d’un alberg municipal a la zona de la Serra, on s’ubica l’institut de formació professional. L’alberg tindria una capacitat per a dos-centes persones i cobriria la franja d’edat dels joves estudiants entre els setze als divuit anys, “que encara són massa joves per anar-se’n a viure en un pis”, va explicar Reig. A més, aquest equipament també donaria resposta a la demanda dels alumnes matriculats en altres centres de formació professional de la capital.

L’institut imparteix els estudis de tècnic en pedra natural, únics a Catalunya

En aquest sentit, Reig va assegurar que l’alberg estaria ocupat tot l’any perquè a l’estiu acolliria els inscrits als campus i estades. En aquest sentit, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va explicar que al parc de la Serra se celebren altres activitats destacades a les pistes d’autocròs i atletisme, i els seus participants també procedents de diferents punts de l’Estat podrien ser atesos en aquest nou alberg.

Solsona va assegurar, així mateix, que aquest alberg tindria caràcter supramunicipal, per la qual cosa buscaran el suport d’entitats com el consell comarcal o el departament d’Educació, entre d’altres. D’altra banda, el consistori de la capital del Pla també estudia una altra proposta: demanar a les entitats financeres, així com a promotors i propietaris d’habitatges que no estan acabats, que els finalitzin articulant estratègies de lloguer social i la seua incorporació a la borsa d’habitatge municipal.

Per la seua banda, Antonio Reig va assegurar que la falta d’habitatge proper i assequible ha provocat que alguns estudiants no s’hagin matriculat a l’institut, especialment els més joves de setze anys. En aquesta mateixa línia es van manifestar agents immobiliaris de Mollerussa, que van confirmar la falta d’habitatge de lloguer a la capital del Pla, especialment pisos per a estudiants, amb un preu més assequible.

De 70 a 700 matriculats en els últims quinze anys del centre L’Institut Mollerussa (antiga Agrària) ha multiplicat al llarg d’aquests últims anys el nombre d’alumnes, al passar dels setanta que s’hi van inscriure fa quinze anys als set-cents actuals. Així doncs, el centre de formació professional imparteix una vintena d’estudis com el Grau Mitjà en Pedra Natural, únic a Catalunya, o la novetat d’aquest curs, el Grau Superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, molt sol·licitat. Entre els cursos que també compten amb un bon nombre d’alumnes hi ha el Grau Mitjà d’excavacions i Sondejos, així com el de Conducció d’Activitats Fisicoesportives la Medi Natural.

tracking