SEGRE

ESQUÍ NÒRDIC

Surt a concurs la gestió de Sant Joan de l’Erm, que ocupa vint persones

L’EMD, propietària del complex, licita una nova concessió durant dotze anys

Imatge d’arxiu de l’estació de Sant Joan de l’Erm.

Imatge d’arxiu de l’estació de Sant Joan de l’Erm.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entitat municipal descentralitzada (EMD) Vila i Vall de Castellbò, al municipi de Montferrer i Castellbò, ha tret a concurs l’explotació i gestió de l’estació d’activitats de muntanya i d’esquí nòrdic de Sant Joan de l’Erm, així com del refugi de la Basseta. La concessió és per dotze anys i les clàusules preveuen com a preu de sortida un cànon fix de 340.800 euros durant tot el període de durada del contracte, la qual cosa implica almenys 28.400 euros a l’any. L’adjudicatari haurà de pagar també un cànon variable, a partir del 5,5% anual dels ingressos.

Entre les principals novetats del nou concurs, destaca l’obligació per part de l’empresa guanyadora de portar a terme el manteniment de l’accés des del nucli de Sant Andreu fins al refugi i l’aparcament de Sant Joan de l’Erm. Són tasques que fins ara anaven a càrrec de l’EMD. El president de l’entitat, Antoni Navinés, va apuntar que “en la mesura de les nostres possibilitats”, l’ens local col·laborarà per retirar gel i neu.

L’estació compta amb més de vint-i-quatre quilòmetres de pistes d’esquí de fons i cinc quilòmetres d’itineraris de raquetes de neu. Dóna feina a vint persones entre el refugi, l’estació i l’escola d’esquí. Navinés va destacar que és “un gran actiu que crea riquesa i dinamitza la vall i tota la comarca”. Entre 60.000 i 70.000 persones passen cada any per aquest complex, que ofereix la possibilitat de practicar diferents activitats i que està obert al públic tot l’any.

La concessionària actual, que s’ha fet càrrec de l’explotació del domini durant els últims vint anys (els últims vuit mesos sota pròrrogues del contracte) descarta tornar a optar a aconseguir el contracte. El termini per presentar les ofertes finalitza el proper dia 7 d’octubre.

tracking