SEGRE

FAUNA MOBILITZACIÓ

Ovelles mortes a la seu del Govern francès en una protesta antiós

Mortes per l’atac d’un plantígrad

Ovelles mortes a conseqüència d’un atac de l’ós, davant de la seu de la subprefectura de Baiona.

Ovelles mortes a conseqüència d’un atac de l’ós, davant de la seu de la subprefectura de Baiona.ELB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ramaders occitans van protestar dilluns contra els atacs de l’ós al Pirineu dipositant els cadàvers de desenes d’ovelles mortes davant d’una oficina governamental, la seu de la subprefectura de Baiona. Es tractava d’exemplars morts divendres passat a conseqüència de l’atac d’un plantígrad a la zona de Cauterets (Alts Pirineus). Segons va publicar ahir Heraldo de Aragón a la seua edició digital, els organitzadors d’aquesta manifestació pretenien recrear d’aquesta manera l’escena desoladora que es van trobar els propietaris del ramat després de l’atac.

Els criadors van trobar 15 ovelles mortes i 139 de ferides, de les quals va caldre sacrificar-ne 36 que van patir greus lesions. Van ser els cadàvers d’aquestes últimes els que els ramaders van dipositar davant de les oficines de l’administració francesa. Així mateix, n’hi va haver 300 de desaparegudes en aquest ramat compost per un miler d’exemplars. La subprefectura va contractar un helicòpter per facilitar la recerca en una zona pròxima a la frontera espanyola i al Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut.

La nova mobilització arriba després de la manifestació de l’agost, que va reunir uns mil ramaders a Osca

La protesta a Baiona, convocada i secundada per diferents organitzacions agràries franceses, arriba setmanes després que ramaders gals participessin en la gran manifestació contra l’ós celebrada el 22 d’agost passat a Aïnsa (Osca). La mobilització va reunir gairebé un miler de ramaders dels dos costats de la frontera pirinenca en un acte en què van reclamar la retirada de tots els óssos que habiten la serralada. L’oposició a aquesta espècie s’ha revifat a conseqüència de les predacions a bestiar, especialment per part de l’ós Goiat; i de la reintroducció per part de França de dos femelles més l’any 2018.

tracking