SEGRE

SEGURETAT SUCCESSOS

Trenta pagesos patrullen els camps d'Aspa i el Cogul per prevenir els robatoris

Per prevenir els robatoris a les seues plantacions d’ametllers de matinada || Abarquen un territori de més de 800 hectàrees

Agricultors ahir a la nit a punt de sortir a patrullar.

Agricultors ahir a la nit a punt de sortir a patrullar.J.I

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de diumenge passat un grup de 25 agricultors d’Aspa i el Cogul patrullen a les nits pels voltants de les seues finques per vigilar que no hi hagi robatoris, tal com va avançar SEGRE dilluns. Ho fan en dos torns: un de dotze de la nit fins a aproximadament les tres de la matinada i l’altre de tres a sis de la matinada. “Hem de protegir el que és nostre”, va explicar el president de la cooperativa d’Aspa, Josep Ramon Iglesias. I és que durant l’última setmana diversos lladres es van emportar més de 2.400 quilos d’ametlla entre els dos municipis i van deixar gran part dels camps pels quals van passar destrossats.

Les patrulles inclouen al voltant de 800 hectàrees, unes 600 de situades a Aspa i 200 al Cogul. Segons Iglesias, en aquests últims dos dies no s’ha produït cap robatori “i les coses semblen tranquil·les”. Tanmateix, aquest grup d’agricultors, que s’organitza mitjançant un grup de WhatsApp, pretén mantenir la vigilància almenys fins que acabi l’època de collita dels ametllers que s’allargarà fins a mitjans d’aquest mes. Solen situar-se en alguna zona amb certa altura per veure amb més amplitud els camps que volen controlar. Així mateix, part dels agricultors afectats juntament amb alcaldes dels municipis de la zona com Castelldans, Alfés i Alcanó, a més dels d’Aspa i el Cogul, van mantenir ahir una reunió amb els Mossos d’Esquadra per explicar-los la situació actual i comunicar-los que totes les nits surten a patrullar. “Estem molt contents amb aquesta reunió. La Policia ens ha indicat com actuar en cas de trobar-nos amb algun lladre, i ells ens han mostrat la seua total disposició”.

Els agricultors vigilen les seues finques des de les 12 de la nit aproximadament fins a les 6 del matí

A més, els pagesos també van explicar a la policia catalana que, de cara a l’estiu que ve, començarien abans les nits de patrulla, concretament a l’inici de la collita. “Aquest any hem començat tard donades les circumstàncies, però l’any que ve ho farem abans i així ens assegurarem que tota l’època de collita estigui vigilada”, va comentar.

tracking