SEGRE

ENSENYAMENT EDUCACIÓ ALTERNATIU

Trenta-sis alumnes estrenen el curs a les quatre Escoles Bosc de Lleida

Un total de divuit a la de Juneda, vuit a Tarrés, cinc a Montgai i cinc a Bellver || El centre previst a Juncosa està pendent dels permisos de l’ajuntament

Les instal·lacions de l’Escola Bosc Escoleta del Mas, al complex de La Manreana de Juneda.

Les instal·lacions de l’Escola Bosc Escoleta del Mas, al complex de La Manreana de Juneda.L.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 36 nens i nenes començaran el proper dia 12 el curs a les quatre Escoles Bosc de Lleida, igual com els altres centres d’Infantil, Primària i ESO. Divuit ho faran a l’Escoleta del Mas de La Manreana, a Juneda; vuit a l’escola A Cau de Bosc, de Tarrés; cinc a l’escola El Saüc de Montgai; i cinc a l’Escola Bosc Arrels, al nucli de Pi, a Bellver de Cerdanya, que ja va inaugurar aquesta experiència fa dos anys. També promouen una escola similar a Juncosa malgrat que, segons fonts municipals, encara no té tots els informes i permisos preceptius per obrir.

Es tracta d’una forma d’ensenyament pioner per a nens fins als sis anys inspirada en l’escola lliure del nord Europa i en la pedagogia progressista de l’Escola Lliure catalana de Rosa Sensat, que ja el 1914 va proposar promoure l’Escola Municipal del Bosc.

L’activitat se centra en una relació directa amb la naturalesa i en l’educació viva acompanyant el nen en la seua formació i mitjançant el joc. Cada escola té el seu refugi on començar i acabar el dia, amb una ràtio d’un acompanyant o formador per cada sis nens. Les directrius són similars per a tots els centres. Comencen la jornada a les 9.00 hores i, després de decidir les matèries i activitats, se surt al bosc fins a les 13.00 hores, quan es torna als locals. Les sortides són entre les 15.30 i les 16.00 hores.

Es desenvolupen temes lingüístics i verbals, logicomatemàtics, visuals i espacials, científics, musicals, corporals i musicals sempre interactuant amb la naturalesa. Els preus oscil·len entre els 225 i 250 euros al mes per alumne.

En l’actualitat, els centres preparen les seues instal·lacions. L’Escoleta del Mas han programat jornades d’adaptació els dies 3, 5 i 10.

Gairebé tots els nens procedeixen de localitats pròximes a les Escoles Bosc i en el cas de Tarrés també hi ha alumnes de Tarragona (Blancafort i Montblanc).

En aquesta última població, l’ajuntament cedirà l’antic Sindicat com a seu. Aquestes escoles, fruit d’iniciatives privades i que imparteixen ensenyament no obligatori (de zero a 6 anys), busquen equiparar-se amb les escoles bressol públiques i optar a ajuts.

tracking