SEGRE

RESIDUS GESTIÓ

Térmens col·loca càmeres a les illes de contenidors contra l'incivisme

Pobles de la Noguera demanen més freqüència en la recollida de les escombraries || Queixes per la saturació de residus durant l’estiu als pobles més turístics

Imatge d’una de les illes de contenidors de Térmens amb bosses d’escombraries tirades al carrer.

Imatge d’una de les illes de contenidors de Térmens amb bosses d’escombraries tirades al carrer.AJUNTAMENT DE T ÉRMENS

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Térmens instal·larà càmeres de vídeovigilància en algunes de les illes de contenidors del municipi amb l’objectiu de controlar l’ús dels contenidors i combatre l’incivisme. L’alcaldessa, Concepció Cañadell, va recordar que l’ordenança relativa a la recollida de residus urbans contempla sancions per a aquells usuaris que “amb poca responsabilitat” no compleixen les normes ni el bon ús del servei que també afecta la resta de ciutadans. Segons la primera edil, aquest mateix mes de setembre s’estudiarà quin tipus de càmera o sistema és el més adequat per a les illes de contenidors.

“És molt difícil saber qui fa un ús irresponsable dels contenidors i només ens queda posar-hi càmeres”, va dir. Així mateix, va apuntar que les illes més afectades per l’incivisme són les que es troben a l’extraradi de la població. “Térmens és el tercer municipi de la Noguera que més recicla i tanmateix patim aquesta xacra de l’incivisme”, va assenyalar.

El consell preveu adjudicar la compra la setmana que ve després d’emplenar documentació

D’altra banda, municipis de la Noguera han sol·licitat al consell comarcal l’increment de les freqüències de recollida de residus, especialment de la fracció orgànica. Pobles més turístics com Àger o Artesa de Segre han rebut moltes queixes dels veïns per la pudor dels dipòsits de l’orgànica i per l’acumulació d’escombraries al quedar desbordats els contenidors. L’alcalde d’Artesa de Segre, Mingo Sabanés, va sol·licitar més freqüències de recollida, especialment a l’estiu, i l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, va dir que a l’estiu queden saturades les illes.

Es destinaran a implementar la recollida en zones comercials o residencials per evitar que els punts d’abocament estiguin saturats, o per tenir-los de recanvi en cas que es deteriorin els que ja hi ha. Principalment, són per a la recollida de paper, cartró i envasos, segons fonts de l’organisme.

El consell va licitar aquest servei a primers de juny per 263.000 euros arran de les queixes d’alguns municipis al considerar que els dipòsits eren insuficients. Són Torrebesses, Alcoletge, Vilanova de la Barca, Gimenells i Pla de la Font, Benavent, Alfés, Rosselló, Albatàrrec, Torres de Segre, Almacelles i Alpicat. En algunes d’aquestes localitats, com és el cas d’Alpicat o Alcoletge, s’han produït queixes veïnals a l’aparèixer desbordats.

Una empresa opta a servir 119 dipòsits al Segrià Tan sols una empresa del sector s’ha presentat a la convocatòria del consell del Segrià per a la compra de 119 contenidors amb què es reforçarà el sistema d’illes en onze municipis de la comarca.

tracking