SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

Pares d'Albesa adeqüen i pinten el col·legi i preparen protestes per exigir-ne un de nou

El consistori veu inviable assumir la construcció del futur centre tal com proposa Educació

Alguns dels pares, veïns i alumnes que ahir van participar a la jornada de feina a Albesa.

Alguns dels pares, veïns i alumnes que ahir van participar a la jornada de feina a Albesa.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pintar les aules, les reixes de la tanca exterior, condicionar el pati i adequar el menjador escolar i l’aula de música van ser algunes de les tasques que aquest diumenge van dur a terme mig centenar de pares, veïns i alumnes d’Albesa al col·legi l’Àlber a falta de quatre dies per iniciar el curs. Va ser una jornada de feina organitzada per l’Ampa i l’ajuntament per “dignificar” l’escola abans d’iniciar les classes dijous. Aquest mateix estiu, el departament d’Educació ha executat obres de millora i d’urgència a les finestres amb la instal·lació de vidres de seguretat, s’han renovat els banys, s’ha millorat el paviment del pati i s’han pintat la majoria de les aules. No obstant, per als pares i l’ajuntament, aquests treballs no eximeixen el departament d’Educació d’agilitzar els tràmits per construir una nova escola a Albesa. La jornada d’ahir també va comptar amb la presència de voluntaris que van preparar un esmorzar popular per a la gent que es van atansar a treballar al col·legi. Avis, pares i fills es van aplicar a fons durant el matí a l’equipament, que s’ha anat deteriorant a causa del pas del temps sense fer “grans obres” per mantenir-lo, va explicar l’alcaldessa Eugènia Puig-gròs.

En aquest sentit, la primera edil va apuntar que el consistori no pot assumir ni liderar la construcció de la nova escola tal i com proposa la conselleria d’Educació, a través d’un conveni en el qual l’ajuntament hauria d’avançar els diners per fer la nova construcció i després el departament abonaria l’import una vegada estiguessin certificades les obres. “Aquesta fórmula és inassumible per a un municipi com Albesa. No podem liderar un projecte d’aquesta envergadura”, va dir Puig-gròs. “Ha de ser la Generalitat la que assumeixi el gruix de la inversió necessària per al nou equipament”.

Davant d’aquesta situació, els pares dels alumnes del centre preparen ja diverses protestes i mobilitzacions per tal d’exigir que sigui la conselleria la que afronti de manera immediata la construcció del col·legi. “Aquesta tardor ens manifestarem i mobilitzarem per exigir un col·legi nou”, van dir els pares presents. L’escola L’Àlber d’Albesa acull 126 alumnes i les actuals instal·lacions tenen més de 70 anys.

Terrenys cedits al Govern a l’espera de desbloquejar els tràmits L’alcaldessa, Eugènia Puig-gròs, va assegurar ahir que el consistori ja va cedir fa dos anys a la conselleria d’Educació els terrenys en què s’ha de construir el nou col·legi. “El poble ha fet el que estava a les seues mans, ara li toca al departament assumir les seues responsabilitats”. Va assegurar que durant anys no s’han dut a terme millores al centre perquè s’agilitzés la construcció d’un de nou. No obstant, encara que el desgast de la infraestructura és patent, no ha estat fins aquest últim any quan s’han abordat algunes millores d’“urgència” per poder reparar alguns problemes. Per a Puig-gròs, la implicació de la ciutadania durant la jornada d’ahir i altres de reivindicatives diu molt de la necessitat de millorar el col·legi d’Albesa.

Alguns dels pares, veïns i alumnes que ahir van participar a la jornada de feina a Albesa.

Alguns dels pares, veïns i alumnes que ahir van participar a la jornada de feina a Albesa.MAITE MONNÉ

tracking