SEGRE

GUIA

Trobada d'una vintena de persones que es diuen Urgell

Es van citar ahir a la catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell || L’objectiu és difondre aquest nom

Foto de família de les persones que es diuen Urgell presents a la primera cita a la Seu d’Urgell.

Foto de família de les persones que es diuen Urgell presents a la primera cita a la Seu d’Urgell.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’una vintena de persones que s’anomenen Urgell es van reunir ahir a la Seu d’Urgell per conèixer-se i fer-se una fotografia del moment. La iniciativa, promoguda per un grup de particulars de l’Alt Urgell, principalment persones que tenen com a nom propi Urgell, patrona de la ciutat, tenia com a principal objectiu difondre el nom, molt poc usual entre la població. De fet, les organitzadores van explicar que a Catalunya hi ha 65 dones que tenen el nom, la majoria de la mateixa comarca o amb vincles familiars, però també se n’han localitzat algunes en ciutats com Barcelona o Granollers.

La principal sorpresa ha sigut la localització de dos homes amb aquest nom en honor, van assegurar, a la comarca de l’Urgell. Els promotors han contactat amb aquestes 67 persones, de les quals 40 van respondre a la cita i 22 van confirmar l’assistència.

En total, inclosos els familiars, van participar-hi més de 40 persones. El dia elegit, el 8 de setembre, no va ser casual, ja que van voler fer coincidir la cita amb el dia de les Verges Trobades.

Les i els Urgell es van donar cita a la Catedral, on es va oficiar una missa i van fer una ofrena floral. La Urgell de més edat i la més jove van rebre un detall. La jornada es va acabar amb un dinar al Parc del Cadí i els assistents es van emportar una placa de solapa amb el lema “Em dic Urgell”.

tracking