SEGRE

MUNICIPIS COMUNICACIONS

Queixes a la Vansa i Tuixent al témer la supressió del transport regular

Conegut com la Lletera, comunica deu pobles amb la Seu i porta també mercaderies

Foto d’arxiu de la Lletera a Tuixent.

Foto d’arxiu de la Lletera a Tuixent.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els habitants de la Vansa i Fórnols i de Josa i Tuixent han fet públiques les seues protestes a través de les xarxes socials al témer que s’elimini el servei regular de transport públic que uneix les dos valls amb la Seu. Les queixes van començar després que Foment comuniqués a finals d’agost a l’empresa que deixa el servei per la impossibilitat de renovar el permís, que només dóna el ministeri i permet el transport mixt de persones i mercaderies.

La Lletera, nom amb què es coneix aquest servei, és un antic transport mixt, encara en funcionament, que surt de Tuixent de dilluns a dissabte a les 8.00 hores del matí, i torna des de la capital de l’Alt Urgell a les 14.00. La supressió del mitjà de transport, competència de la direcció general de Transports i Mobilitat de la Generalitat i gestionat pel consell, deixaria aïllats deu pobles dels dos municipis que tenen la Lletera com a únic transport públic. Es tracta dels nuclis de Tuixent, Josa, Sorribes, el Molí de Fórnols, Montargull, Sant Pere, Padrinàs, Ossera, Cornellana, Fórnols, Sisquer, Adraén, la Barceloneta i Colldarnat.

La Generalitat ha fet arribar una carta a la responsable del servei i ha comunicat al consell que hi ha autorització per continuar oferint-lo mentre estigui vigent el contracte actual, que finalitza la pròxima primavera. El president de l’organisme, Miquel Sala, va assegurar ahir que “defensarem el servei” i en aquest sentit va indicar que “serà necessari estudiar la fórmula legal que permeti transportar tant persones com mercaderies”.

Els afectats destaquen la “funció vital i imprescindible” del servei de transport, que qualifiquen de “cordó umbilical amb altres serveis i que permet cobrir les necessitats bàsiques” dels ciutadans de les dos valls.

tracking