SEGRE

TRIBUNALS DROGUES

Alerta de la Fiscalia per l'augment de 'laboratoris' de maria a Lleida

Així ho apunta a la memòria anual, que detecta sistemes més sofisticats || És la província catalana on més augmenten les diligències per tràfic de drogues

Plantació intervinguda el mes de març passat a Torà.

Plantació intervinguda el mes de març passat a Torà.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Lleida ha detectat un augment dels laboratoris de marihuana a la província l’últim any, amb sistemes de cultiu més sofisticats. Així ho assenyala la memòria de la Fiscalia General de l’Estat, publicada dilluns, que destaca que a Ponent han augmentat aquest tipus de plantacions igual que a altres províncies com Barcelona, Almeria, Cantàbria, Castelló i Biscaia, on les respectives fiscalies també se n’han fet eco a les respectives memòries. Les plantacions de marihuana indoor, que consisteixen en el cultiu d’aquesta droga sota sostre, ja sigui en naus, habitatges o granges, utilitzen tecnologia i sistemes cada vegada més sofisticats, tal com assenyala la Fiscalia. En aquest sentit, la detecció passa en la majoria d’ocasions per l’alerta dels mateixos veïns, per la forta olor al ser un cultiu de grans dimensions, i per les companyies elèctriques, que noten un repunt del consum. Aquestes plantacions requereixen un gran consum d’electricitat i els seus responsables opten per connectar-se de forma il·legal a la xarxa pública.

La memòria del Ministeri Públic també assenyala que hi ha un augment de les formes tradicionals del tràfic de drogues. En general, les diligències de la Fiscalia de Lleida per aquest tipus de delicte han augmentat un 21,53 per cent el 2018, la qual cosa situa Ponent com la província catalana amb un repunt més notable, gairebé el doble que a Barcelona, mentre que hi ha un descens a Girona i Tarragona. Així doncs, el 2018 es van instruir 175 casos per part de la Fiscalia lleidatana per delictes contra la salut pública. Un exercici en el qual els tribunals lleidatans van dictar un total de 68 sentències.

El 2018, la Fiscalia va instruir 175 diligències per tràfic de drogues a la província de Lleida, un 21,53% més

Per la seua banda, la Fiscalia apunta també, tot i que no afectaria Lleida, la proliferació d’associacions o clubs cannàbics, als quals es refereixen les memòries d’Almeria, Astúries, Barcelona, Cantàbria i Madrid; així com la problemàtica dels narcopisos, generalment a Madrid i Barcelona.

Dos mil plantes intervingudes el març passat en una nau de Torà

Aquest any, les diferents forces i cossos de seguretat han portat a terme diverses operacions importants contra el tràfic de drogues a les comarques de Ponent, entre les quals plantacions de marihuana molt sofisticades i un gran volum de cultiu d’aquesta droga. El mes de març passat, els Mossos van decomissar gairebé 2.000 plantes de marihuana en una nau industrial inactiva a Torà, a la comarca de la Segarra. L’operació es va dur a terme al detectar que la instal·lació estava connectada de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica. Les últimes intervencions es van portar a terme el mes d’agost passat, quan la Guàrdia Civil va localitzar i va confiscar un total de 54 plantes de marihuana en dos plantacions ubicades als Arcs, nucli de Bellvís, i Senterada, al Pallars Jussà.

tracking