SEGRE

ESQUÍ ESTACIONS

Almenys dos empreses interessades a adquirir el resort de Boí Taüll

En el procés de liquidació dels actius de Promocions Turístiques de la Vall || L’administrador concursal espera fer la licitació abans de la temporada d’esquí

Pilones per al telecadira de l’estació d’esquí inacabada de Vallfosca a la muntanya de Filià.

Pilones per al telecadira de l’estació d’esquí inacabada de Vallfosca a la muntanya de Filià.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys dos empreses s’han interessat a adquirir els actius de Promocions Turístiques de la Vall al resort de Boí Taüll una vegada surtin a subhasta. Així ho van corroborar fonts pròximes a la liquidació de l’antiga gestora de la major part dels allotjaments vinculats a l’estació de l’Alta Ribagorça (vegeu SEGRE d’ahir). L’administració concursal espera rebre en breu el vistiplau del jutjat mercantil per convocar la licitació i confia a completar-la a l’octubre, a temps perquè l’adjudicatari pugui preparar la nova temporada d’esquí. La posada en marxa dels hotels és independent de l’obertura de les pistes, propietat de la Generalitat des de fa cinc anys.

Està previst subhastar els actius de Promocions Turístiques de la Vall com a unitat productiva, cosa que facilitaria que una altra empresa pugui reprendre l’activitat. En cas que no hi hagués postors, plantejarien dividir en lots els actius, que inclouen l’hotel Romànic i l’aparthotel La Solana; l’arrendament de l’hotel Taüll; equipaments comuns del resort com un local i una piscina, i sòl urbanitzable al Pla de l’Ermita.

La licitació arriba mentre un pla del Govern planteja declarar rústiques aquestes finques urbanitzables

La proposta inicial apunta a un preu de sortida de 250.000 euros i l’adjudicatari haurà d’assumir deutes de l’empresa en liquidació. Entre aquests destaquen uns dos milions pendents de pagament a la seguretat social i hipoteques d’immobles. La subrogació de contractes de la plantilla d’hostaleria, formada per quaranta-sis persones, serà un factor que puntuarà a favor dels postors que evitin al liquidador el cost d’indemnitzar acomiadaments.

El sòl de Vallfosca a Espui, de nou a subhasta L’administració concursal de Martinsa Fadesa va tornar a obrir ahir la subhasta dels terrenys urbanitzables que havien d’acollir el resort de Vallfosca a Espui. Després d’una primera licitació deserta per manca de postors tornen a sortir a la venda, precisament quan la Generalitat planteja revocar els plans urbanístics que permeten construir hotels i prop de mil habitatges a l’entorn d’aquest nucli de la Torre de Capdella. Si aquesta planificació del Govern tira endavant, aquestes parcel·les tornarien a ser sòl rústic.

tracking