SEGRE

INFRAESTRUCTURES MOBILITAT

Alcaldes insten la Generalitat a desbloquejar les obres de Tres Ponts

Ho demanaran avui a la reunió convocada per resoldre discrepàncies entre l’UTE i la firma contractada per a les perforacions || Edils i veïns exigeixen evitar retards

Cerimònia del dia en què es van trobar les boques nord i sud del túnel de Tres Ponts.

Cerimònia del dia en què es van trobar les boques nord i sud del túnel de Tres Ponts.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alcaldes i veïns de l’Alt Urgell van instar ahir la Generalitat a desbloquejar la perforació de les galeries del túnel de Tres Ponts. Polítics i plataforma de veïns de la comarca esperen que la reunió prevista per avui entre la Unió Temporal d’Empreses (UTE) adjudicatària de la reforma i la firma subcontractada per realitzar l’excavació serveixi per solucionar les discrepàncies econòmiques que perjudiquen l’avanç de la infraestructura.

L’alcalde d’Organyà, Celestí Vilà, va considerar ahir que “l’obra ha d’acabar a finals del 2020, no pot ser de cap altra forma”. En aquest sentit va confiar que “la negociació serveixi perquè l’empresa subcontractada acabi la seua part”. En cas contrari, va continuar, serà necessària una altra licitació que retardaria l’excavació diversos mesos.

L’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, va mostrar “una part de tranquil·litat perquè la resta de l’obra no està aturada” però va apuntar que “pressionarem perquè la perforació pendent no tardi a executar-se”. Va coincidir que “el més ràpid és resoldre les discrepàncies entre les dos empreses” perquè si no “suposarà perdre entre tres i quatre mesos com a mínim”. Ignasi Finestres, alcalde de Fígols i Alinyà, va destacar la importància “que l’obra no quedi ara paralitzada, sinó no haurà servit de res la feina que s’ha fet fins ara”.

Des de la plataforma Grup de Veïns Tres Ponts van assegurar que “no abaixarem la guàrdia ni ens quedarem callats” i van instar el Govern a “intervenir” perquè l’empresa Ossa (Obras Subterráneas S.A.) “no acabi de desmuntar tota la maquinària i acabi el treball pendent”. “Tots som conscients que fora de les galeries hi ha molta feina a fer i que aquesta part no està paralitzada, però tornar a licitar suposaria una gran pèrdua de temps”, van concloure.

tracking