SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Destrossades les escultures del mirador de la Granadella

Inaugurades fa un mes dins de l’exposició a l’aire lliure al coll de Bovera || Els Mossos d’Esquadra ja investiguen els fets

L’obra ‘Punts suspensius’ que van destrossar el cap de setmana.

L’obra ‘Punts suspensius’ que van destrossar el cap de setmana.A.L.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les figures del passeig escultòric del Mirador de les Terres de l’Ebre, a l’enclavament conegut com el coll de Bovera, que es va inaugurar el 9 d’agost passat a la Granadella, van aparèixer aquest diumenge destrossades, segons va explicar ahir l’alcaldessa, Elena Llauradó. L’ajuntament ja ha denunciat els fets, que es van registrar durant la nit del 7 al 8 d’aquest mes, davant dels Mossos d’Esquadra, que n’investiguen l’autoria. Llauradó els va atribuir a una gamberrada que “és símptoma d’una gran falta d’educació, de respecte al treball d’altres i també contra el nostre entorn”, va puntualitzar.

Es tracta de dos escultures que s’emmarquen dins del moviment artístic Land Art, que fusiona art i naturalesa. Una porta per títol Punts suspensius i és obra de Sergi Quiñonero; i l’altra es denomina Connexions i és la creació de Cristian Gil. Les dos es va inaugurar fa un mes i reivindiquen la relació de l’ésser humà i el paisatge. La iniciativa forma part del projecte Oliverart i l’objectiu és instal·lar cada any dos noves escultures en aquest passeig. Llauradó va remarcar que “treballarem conjuntament amb els artistes per reconstruir les obres i recuperar el passeig escultòric que fan del coll de Bovera un dels espais més emblemàtics del municipi”. L’alcaldessa també va sol·licitar la col·laboració dels veïns en cas que tinguin informació sobre els autors.

Es tracta d’una exposició permanent que combina art i naturalesa i que acollirà més peces

Les peces dels artistes van ser les escollides entre les set que s’havien presentat a la convocatòria impulsada pel Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) per formar part de la mostra a l’aire lliure permanent. Més d’un centenar de persones van assistir a la inauguració en una vetllada en la qual es va debatre amb el públic i es van degustar productes de proximitat.

L’obra ‘Punts suspensius’ que van destrossar el cap de setmana.

L’obra ‘Punts suspensius’ que van destrossar el cap de setmana.A.L.G.

tracking